gerety
Aktualno

Znani so prejemniki nagrad Gerety

Žirija Gerety Awards 2023, v kateri je bila tudi slovenska predstavnica Ula Spindler iz Pristopa, je podelila štiri velike, 27 zlatih, 69 srebrnih in 65 bronastih nagrad.

Med 159 deli, ki so se uvrstila v ožji izbor, je bilo tudi Pristopovo »Z umetninami, ustvarjenimi z umetno inteligenco, proti vojni, ki jo netijo ljudje«, ki so jo ustvarili za filantropsko platformo Truhoma.

Kot so organizatorji tekmovanja povedali ob razglasitvi zmagovalnih del, nagrajena dela predstavljajo najboljše ustvarjalne rešitve, povezane s problematikami, kot so podnebne spremembe, begunci in priseljevanje ter raznolikost, odlikuje pa jih tudi humor, ki je po njihovem mnenju cenjena, a pogrešana lastnost v panogi.

Velike nagrade so prejeli projekti:

Letošnji zmagovalci prihajajo iz 34 različnih držav, največkrat nagrajene pa so ZDA, Francija, Nemčija, Španija, Velika Britanija in Kanada. Globalno največkrat nagrajeno delo je »The Glitch«, ki so ga za pobudo Alzheimer Forschung zasnovali v agenciji BBDO Nemčija. Prejelo je tri zlate, tri srebrne in bronasto nagrado. Največkrat nagrajena blagovna znamka na svetu na podelitvi nagrad Gerety 2023 je McDonald's.

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji