golden drum
Aktualno

Zlati boben letos z novo tekmovalno sekcijo

Mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, ki bo 9. in 10. oktobra 2023 v Portorožu, uvaja nekaj sprememb. Med drugim novo tekmovalno sekcijo: boben za kreativno medijsko odličnost (ang. creative media excellence drum).

Sekcija je namenjena kreativnim delom z izjemno medijsko strategijo, ciljanjem in medijsko izvedbo. Sodniki se bodo osredotočili na pametne medijske kampanje, ki bodo dajale prednost kreativni in učinkoviti uporabi kanalov za posredovanje sporočila blagovne znamke ciljnemu občinstvu. Sekcija ima dve skupini – kreativna uporaba medijev in odličnost v medijih, ki sta nadalje razdeljeni v kategorije.

Uvajajo tudi dve novi nagradi. Prva je nagrada za najboljšo medijsko agencijo, ki slavi izjemno ustvarjalnost in odličnost v medijih, drugo (nagrado z imenom Game Changer) pa bo prejelo najboljše delo v novi skupini oz. delo, ki s svojo idejo, konceptom in/ali izvedbo najbolje izpodbija tradicionalne načine oglaševanja.

Žiriji nove sekcije bo predsedovala Barbara Evans, partnerica v nemški skupini Mediaplus.

barbara evans

Intervju

Življenje z znaMMkami
24. 06. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

"Težko rečem, katera je najboljša oglaševalska akcija zadnjega leta, ker mi nobena ni ostala v spominu."

Anže Jereb
19. 06. 2024

Ko smo na MM-u izbirali kreativnega direktorja leta, smo v prvi deseterici slovenskih…

Tako v Ljubljani kot v Kijevu se je v zadnjih 25-ih letih veliko spremenilo in vzporednic ne bi mogel potegniti niti med dvema agencijama na svetu.…

DavidVisenjak
15. 06. 2024

Perutnina Ptuj je z novim lastnikom, ukrajinskim podjetjem MHP, pred petimi leti dobila…

Prodaja in marketing zelo dobro sodelujeta, saj že v obdobju načrtovanja uskladimo marketinške cilje s prodajnimi. Gradimo organizacijo s skupnimi…

Naši avtorji