YouX
Aktualno

Prvič v zgodovini DIGGIT-a nagrada za najboljši UX

DIGGIT je bil prvič v zgodovini »začinjen« s posebno tekmovalno kategorijo, v kateri so se dobitniki velikih nagrad pomerili za pokal Najboljši UX 2023. Najboljši UX po izboru uporabnikov ima Argeta Junior za »Kreativno razmišljanje otrok«.

Kvalitativna testiranja spletnih strani s predstavniki ciljne skupine so potekala v izvedbi kolektiva za testiranje uporabniških izkušenj – YouX.

KAJ JE POROČILO YOUX?

Poročilo YouX razkriva vpogled v več kot 80 % vseh težav, s katerimi se uporabniki srečujejo na vašem spletnem mestu/trgovini ali mobilni aplikaciji in zajema izsledke kvalitativnega testiranja uporabnosti ter povzetke opazovanja obnašanja uporabnika in njegovega miselnega procesa.

KAKO POTEKA TESTIRANJE

Začnemo s postavljanjem ciljev uporabnikov. To lahko vključuje uporabo določene funkcije, naročilo v spletni trgovini, boljšo konverzijo na določenem delu lijakov ali kar koli drugega, kar lahko vpliva na poslovanje.

Pripravimo 5-7 testnih scenarijev, rekrutiramo uporabnike, ki ustrezajo našim kriterijem, in začnemo s testiranjem uporabnosti.

Vsak intervju se izvede v živo ali preko videoklica. Med intervjujem uporabniki delijo svoje misli in opisujejo, kaj vidijo, kaj razmišljajo, kaj načrtujejo storiti in zakaj nekaj počnejo.

Po končanem kvalitativnem testiranju uporabnosti pripravimo poročilo o uporabniški izkušnji, ki vsebuje izvršni povzetek in ključne ugotovitve.

yx

yx1

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji