YouX
Aktualno

Prvič v zgodovini DIGGIT-a nagrada za najboljši UX

DIGGIT je bil prvič v zgodovini »začinjen« s posebno tekmovalno kategorijo, v kateri so se dobitniki velikih nagrad pomerili za pokal Najboljši UX 2023. Najboljši UX po izboru uporabnikov ima Argeta Junior za »Kreativno razmišljanje otrok«.

Kvalitativna testiranja spletnih strani s predstavniki ciljne skupine so potekala v izvedbi kolektiva za testiranje uporabniških izkušenj – YouX.

KAJ JE POROČILO YOUX?

Poročilo YouX razkriva vpogled v več kot 80 % vseh težav, s katerimi se uporabniki srečujejo na vašem spletnem mestu/trgovini ali mobilni aplikaciji in zajema izsledke kvalitativnega testiranja uporabnosti ter povzetke opazovanja obnašanja uporabnika in njegovega miselnega procesa.

KAKO POTEKA TESTIRANJE

Začnemo s postavljanjem ciljev uporabnikov. To lahko vključuje uporabo določene funkcije, naročilo v spletni trgovini, boljšo konverzijo na določenem delu lijakov ali kar koli drugega, kar lahko vpliva na poslovanje.

Pripravimo 5-7 testnih scenarijev, rekrutiramo uporabnike, ki ustrezajo našim kriterijem, in začnemo s testiranjem uporabnosti.

Vsak intervju se izvede v živo ali preko videoklica. Med intervjujem uporabniki delijo svoje misli in opisujejo, kaj vidijo, kaj razmišljajo, kaj načrtujejo storiti in zakaj nekaj počnejo.

Po končanem kvalitativnem testiranju uporabnosti pripravimo poročilo o uporabniški izkušnji, ki vsebuje izvršni povzetek in ključne ugotovitve.

yx

yx1

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji