YouX
Aktualno

Prvič v zgodovini DIGGIT-a nagrada za najboljši UX

DIGGIT je bil prvič v zgodovini »začinjen« s posebno tekmovalno kategorijo, v kateri so se dobitniki velikih nagrad pomerili za pokal Najboljši UX 2023. Najboljši UX po izboru uporabnikov ima Argeta Junior za »Kreativno razmišljanje otrok«.

Kvalitativna testiranja spletnih strani s predstavniki ciljne skupine so potekala v izvedbi kolektiva za testiranje uporabniških izkušenj – YouX.

KAJ JE POROČILO YOUX?

Poročilo YouX razkriva vpogled v več kot 80 % vseh težav, s katerimi se uporabniki srečujejo na vašem spletnem mestu/trgovini ali mobilni aplikaciji in zajema izsledke kvalitativnega testiranja uporabnosti ter povzetke opazovanja obnašanja uporabnika in njegovega miselnega procesa.

KAKO POTEKA TESTIRANJE

Začnemo s postavljanjem ciljev uporabnikov. To lahko vključuje uporabo določene funkcije, naročilo v spletni trgovini, boljšo konverzijo na določenem delu lijakov ali kar koli drugega, kar lahko vpliva na poslovanje.

Pripravimo 5-7 testnih scenarijev, rekrutiramo uporabnike, ki ustrezajo našim kriterijem, in začnemo s testiranjem uporabnosti.

Vsak intervju se izvede v živo ali preko videoklica. Med intervjujem uporabniki delijo svoje misli in opisujejo, kaj vidijo, kaj razmišljajo, kaj načrtujejo storiti in zakaj nekaj počnejo.

Po končanem kvalitativnem testiranju uporabnosti pripravimo poročilo o uporabniški izkušnji, ki vsebuje izvršni povzetek in ključne ugotovitve.

yx

yx1

Intervju

Življenje z znaMMkami
24. 06. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

"Težko rečem, katera je najboljša oglaševalska akcija zadnjega leta, ker mi nobena ni ostala v spominu."

Anže Jereb
19. 06. 2024

Ko smo na MM-u izbirali kreativnega direktorja leta, smo v prvi deseterici slovenskih…

Tako v Ljubljani kot v Kijevu se je v zadnjih 25-ih letih veliko spremenilo in vzporednic ne bi mogel potegniti niti med dvema agencijama na svetu.…

DavidVisenjak
15. 06. 2024

Perutnina Ptuj je z novim lastnikom, ukrajinskim podjetjem MHP, pred petimi leti dobila…

Prodaja in marketing zelo dobro sodelujeta, saj že v obdobju načrtovanja uskladimo marketinške cilje s prodajnimi. Gradimo organizacijo s skupnimi…

Naši avtorji