podkast
Aktualno

Podkaste spremlja že skoraj tretjina populacije

Mediana v svoji raziskavi o podkastih ugotavlja, da jih spremlja skoraj tretjina Slovencev. To po njihovem pomeni, da podkasti nikakor ne predstavljajo več nišnega orodja, ki z marketinškega vidika ni relevantno.

Med glavnimi ugotovitvami raziskave, v kateri je sodelovalo skoraj 4.000 anketirancev, je, da med poslušalci podkastov prevladujejo mlajšI, bolj izobraženi in premožni, nekaterim temam pa radi prisluhnejo tudi drugi poslušalci.

 

Ugotovili so še:

  • Desetina poslušalcev/gledalcev podkaste spremlja več kot tri ure tedensko. 15 odstotkov jih spremlja od ene do treh ur, tri četrtine pa jim posvetijo manj časa.
  • V povprečju jih spremljajo osem minut dnevno.
  • Vsak dvanajsti poslušalec jih posluša enkrat ali večkrat dnevno, vsak tretji pa tedensko.
  • Podkaste spremljata oba spola, za malenkost bolj moški (53 odstotkov).
  • Na splošno jih spremljajo mlajše ciljne skupine (od 15 do 24 in tudi do 44 let).
  • Praviloma imajo poslušalci višjo izobrazbo (58 odstotkov jih ima končano višjo šolo ali več), glede na zakonski stan pa izstopajo samski.
  • Najbolj priljubljene so teme o izobraževanju, življenjskem slogu, družbi in kulturi, tehnologiji, politiki, športu, pa tudi humoristične vsebine.

podkasti

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji