Arena Sport
Aktualno

AS Podkast, nov podkast televizije Arena Sport

Arena Sport je še ena od medijskih hiš, ki se je podala v svet podkastov. Predstavili so AS Podkast, v katerem se bodo voditelji, novinarji in gosti pogovarjali o športnih tematikah.

Kot pravijo, so se za ta korak odločili, ker se jim zdijo podkasti odlična platforma, v kateri lahko televizijske osebnosti predstavijo tudi v drugačni luči. »V televizijskih oddajah se držimo bolj strogih form in standardov, ki ne omogočajo debate na tako sproščen način, brez cenzure, če lahko tako rečemo. Naši novinarji, komentatorji in voditelji so vsi izkušeni retoriki in se kot taki tudi predstavljajo na televiziji, AS Podkast pa jim daje priložnost, da stvari pokomentirajo tudi bolj osebno, v udobnem okolju, kjer se počutiš kot da si s prijatelji 'na pivu'. Tudi studio smo zasnovali tako, da odseva atmosfero dnevne sobe in domačnost,« je za MM povedala Eva Mrhar, vodja odnosov z javnostmi in družbenih omrežij.

Napovedujejo še en nov format

Podkasti so v zadnjem času doživeli velik razcvet, a v Areni Sport na to ne gledajo kot na oviro, temveč kot potrditev, da gre za formo, ki jo imajo gledalci/poslušalci radi in jo želijo spremljati. »Podkasti danes prevzemajo številna področja, eno najbolj priljubljenih pa je zagotovo šport. Gledalci so nas v preteklosti že spodbujali, da bi nas želeli spremljati tudi na tak način, zato smo pri načrtovanju lastnega studia od samega začetka imeli vizijo, da bodo del nove Arene Sport tudi podkasti. Po lastni studijski oddaji in zdaj podkastih pa odpiramo še eno novo televizijsko formo – kmalu bomo začeli tudi s snemanjem okroglih miz, kjer bo na prvem mestu moč argumenta,« še napove Eva Mrhar.

AS Podkast

V AS Podkastu se bodo lotevali najrazličnejših športov in sorodnih tematik. V prvi epizodi so se o nogometu pogovarjali Izidor Kordič, Tine Zupan, Denis Šme in Nejc Vidmar, ki jih vsak vikend lahko spremljate v oddaji V prvi vrsti na Arena Sport 1. Nove epizode lahko pričakujete vsakih 14 dni, naslednja pa bo košarkarsko obarvana.

Prvo epizodo AS Podkasta si lahko ogledate na YouTubu, pa tudi na Spotify, Apple Podcasts in na drugih podkast platformah.

Zadnje čase se je za lastne podkaste odločilo kar nekaj medijskih hiš, čemur smo se obširneje posvetili tudi v novi številki MM-a, ki izide prihodnji teden. Pod drobnogled smo vzeli Mastercardov podkast, najavljamo pa tudi podkast RASTezanja, ki ga pripravljajo v FrodX-u, MM pa pri njem sodeluje kot medijski partner.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji