nyt
Aktualno

New York Times z oglasi za naročnino prevzel podzemno železnico

Pri časniku New York Times so se odločili za veliko promocijsko akcijo, v kateri so »preobrazili« vlak newyorške podzemne železnice, ki vozi med Times Squareom in glavno železniško postajo Grand Central Station.

Promocija izpostavlja vse od člankov Wirecutterja, v sklopu katerega lahko najdemo priporočila za elektronske izdelke, do spletne igre Wordle, v kateri iščemo pravo besedo s pomočjo drugih. Vsi uporabniki podzemne železnice se bodo lahko v devetdesetsekundnem potovanju med postajama »potopili« v svet časopisa in vseh njegovih ponudb in rubrik. Predstavljeno je vse od novic do avdiovsebin, iger, športa in receptov.

Vsak vagon namreč predstavlja drugo rubriko časopisa. Eden je preoblikovan v garderobo športne ekipe The New York Giants, da se lahko obiskovalci postavijo v vlogo novinarjev, ki poročajo o športu na platformi The Athletic. Spet drugi je podoben kuhinji in predstavlja rubriko z recepti in nasveti za kuhanje.

nyt

Niso pa se omejili samo na vlak, saj oglasom, ki poudarjajo raznolikost vsebin časopisa, niso ušli niti stopnice in stebri na postajah.

Amy Weisenbach, vodja marketinga in podpredsednica podjetja The New York Times, je poudarila, da je New York dom in ključni sestavni del časopisa. »Newyorčani so na naše novinarstvo ponosni, ne vedo pa vedno vsega o nas,« je povedala. S kampanjo želijo Newyorčane presenetiti in jim razkriti svet vsebin, ki se skriva za dobro poznano začetno stranjo časopisa. Želijo jim predstaviti, kako lahko časopis uporabljajo na nov način tudi med vsakodnevno potjo v službo in nazaj.

Intervju

tišler
25. 11. 2023

Z Luko Tišlerjem, oblikovalcem, ki se je specializiral za ustvarjanje vizualnih rešitev s…

UI ne ve, kaj so impresije, ne zna pripovedovati zgodbe. Dober fotograf bo na snemanju iz modela lahko izvabil vsa možna čustva, UI pa ne. Ta ti…

Litou
18. 11. 2023

S Stello Litou, ki je poleg vodenja CME Adria in RTL Hrvaška nedavno prevzela tudi mesto…

»Naložbe v produkcijo lokalnih vsebin, naložbe v tehnološke rešitve in krepitev zavedanja o naših blagovnih znamkah so trije stebri naše strategije…

Nina Usnik
11. 11. 2023

Telemach Slovenija je pred svetovnim prvenstvom v košarki predstavil novo komunikacijsko…

»Predvsem sem zadovoljna, da smo ves čas sledili ideji v ozadju kampanje oz. celotne platforme. To je, da pokažemo, da si čustva vedno delimo – tako…

Naši avtorji