batasta
Aktualno

»N'č ne bomo stran metal'« ali prve testenine iz sladkega krompirja v Sloveniji

Iz agencije Formitas Creative prihaja še ena vest o sodelovanju v okviru projekta Štartaj Slovenija. Tokrat so oblikovali vizualno identiteto in embalažo za testenine iz sladkega krompirja Batasta.

Gre za eno od svežih podjetniških pobud v novi sezoni projekta, ki je že na voljo v trgovinah Interspar. Za blagovno znamko Batasta stoji podjetniški par Martina Wanis in Jan Šlamberger, ki sta ob pridelavi in nato prodaji sladkega krompirja naletela na izziv: kaj storiti s tistimi izdelki, ki zaradi neustrezne velikosti in oblike ne najdejo svojega mesta na prodajnih policah? Izziv sta v skladu z načeli »zero waste« proizvodnje pretvorila v znamko Batasta – prve testenine iz sladkega krompirja, ki so na voljo slovenskim kupcem.

batasta

»Ob snovanju podobe smo želeli v vizualno govorico prenesti trajnost, saj ta predstavlja izredno pomemben del izdelka. Prav tako je zelo pomembno, da gre za domač in lokalen izdelek, kar smo poskušali upodobiti v sami embalaži,« so povedali v Formitas Creative. Kot dodajajo, pomemben element vizualne podobe predstavlja tudi igrivost. »Tako smo za lažjo ponazoritev ustvarili lik – krompirček. Ta na zadnji strani embalaže z zgodbo na igriv način predstavi uporabniku postopek nastanka testenin,« pojasnjujejo.

Intervju

Življenje z znaMMkami
20. 05. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Najbolj me navdušujejo ideje in znamke, ki se znajdejo na TAM-TAM-ovem Plaktivatu.

Beatrice Cornacchia
18. 05. 2024

»Zame je marketing znanost, zato ima vse, kar počnemo, lokalno analizo, ozadje, vpogled,…

TAK kolektiv
11. 05. 2024

Matic Lenaršič, Jernej Koželj in Janžej Marinč so oblikovalci, združeni v TAK kolektiv.…

Od vedno, tudi pred prevlado trenda trajnosti, smo usmerjeni v najbolj kakovostne rešitve v dani situaciji, s kar se da dolgo življenjsko dobo.…

Naši avtorji