PHNX 2024
Aktualno

Nagrade PHNX: Organizatorji pozivajo k (brezplačni) prijavi

Francoski oglaševalski portal AdForum je leta 2020 uvedel nagrade PHNX, s katerimi so želeli v času »covid krize« opogumiti in počastiti kreativce, da kot ptič feniks vzniknejo iz pepela. Letos jih bodo podelili že petič.

Philip Paget, »oče« nagrad PHNX in direktor pariške holdinške družbe Maydream (pod okrilje katere sodita tudi oglaševalski portal AdForum in tekmovanje za nagrade Epica), pravi, da so te nagrade v marsičem posebne. Med drugim jih opiše kot ene najbolj dostopnih nagrad – prijave so namreč brezplačne oz. sodelujoči plačajo le, če se njihovo delo uvrsti v ožji izbor. V tem primeru za prijavo odštejejo 199 evrov.

»Poleg velikih imen panoge tako vzpodbujamo tudi sodelovanje mladih talentov in neodvisnih agencij,« pravijo organizatorji in dodajo, da je PHNX edinstven iz še enega razloga: zaradi raznolike žirije kreativcev, v kateri so vodilni v panogi, marketingarji, strategi, novinarji in svetovalci. Rezultat za udeležence so po njihovih besedah tako odlične povratne informacije s strani skupnosti in možnost, da o njih poročajo v medijih.

Nagrade bodo podelili v 26-ih kategorijah znotraj petih tem: film, tisk, strategija in tehnika, digitalno oblikovanje in družbena korist. Prijave so možne do 5. aprila 2024, ožji izbor pa bo objavljen 24. aprila. Zlati, srebrni in bronasti nagrajenci bodo izbrani do 5. maja, ko bo pet velikih žirij glasovalo še o kandidatih za veliko nagrado.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji