m
Aktualno

Na tekmovanju WEBSI dve novi kategoriji

Letošnja izvedba WEBSI bo potekala pod sloganom »Le drzni bodo izstopali«, organizatorji pa ob tem sporočajo, da lahko pričakujemo tudi nekaj novosti.

V okviru projekta WEBSI 2023 bodo tudi letos, že 12. leto zapored, podelili nagrade WEBSI, ki jih bodo prejeli tisti, ki si v slovenskem digitalnem prostoru drznejo izstopati iz povprečja. Prijave na tekmovanje so sicer že odprte, skupno 34 nagrad pa bodo podelili 14. septembra 2023 v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Ena nova in ena obujena kategorija

Tekmovanje WEBSI bosta letos obogatili dve novosti; nova kategorija Umetna inteligenca (UI), vrača pa se nagrada Mladi digitalec. Prijavljena dela bo ocenjevala 120-članska žirija, ki jo sestavljajo ugledni in izkušeni strokovnjaki ter praktiki s področja digitalnega poslovanja (strokovna žirija), marketinga (poslovna žirija) in video produkcije (žirija za video). Ta bo delovala pod budnim očesom predsednika žirije Lovra Peterlina, izvršnega direktorja A1 Slovenija, ki je za bralce MM-a dejal: »Za številne inovacije, ki jih imamo danes za samoumevne, smo v preteklosti mislil, da bodo ogrozile človeštvo. Glavna primera sta tekoči trak in elektrika. To se seveda ni zgodilo, zato trdim, da ljudi ne bo ogrožala niti umetna inteligenca. Verjamem v njene prednosti, navdušujejo me možnosti uporabe in razvoj novih poslovnih modelov. Pravzaprav je edina stvar, ki me skrbi pri vpeljavi umetne inteligence, čas oziroma hitrost. Menim, da bo od vseh tehnologij prav UI najhitreje postala poslovna realnost. Človek bo imel najmanj časa do zdaj, da se prilagodi tehnološkemu preskoku. In to je težavno.«

Celoten intervju s predsednikom žirije WEBSI si boste lahko prebrali v prihodnji izdaji Marketing magazina, ki izide konec aprila 2023.

Intervju

Življenje z znaMMkami
20. 05. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Najbolj me navdušujejo ideje in znamke, ki se znajdejo na TAM-TAM-ovem Plaktivatu.

Beatrice Cornacchia
18. 05. 2024

»Zame je marketing znanost, zato ima vse, kar počnemo, lokalno analizo, ozadje, vpogled,…

TAK kolektiv
11. 05. 2024

Matic Lenaršič, Jernej Koželj in Janžej Marinč so oblikovalci, združeni v TAK kolektiv.…

Od vedno, tudi pred prevlado trenda trajnosti, smo usmerjeni v najbolj kakovostne rešitve v dani situaciji, s kar se da dolgo življenjsko dobo.…

Naši avtorji