HITRICE
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

Podeljene so nagrade Naj Digi

Na Siol.net so že peto leto zapored v okviru izbora Naj Digi razglasili najbolj priljubljene digitalne naprave med Slovenci. Največ navdušenja so požele naprave znamk Samsung in Apple. Prvo mesto med pametnimi telefoni, ki jih bralci in strokovna komisija ocenjujejo kot najboljši nakup, si tako delita telefona Apple iPhone 15 in Samsung Galaxy S23 FE, med najzmogljivejšimi telefoni pa Honor Magic V2 in Samsung Galaxy S23 Ultra. Samsung je slavil tudi v tretji podkategoriji pametnih telefonov, kjer so izbirali tistega z najboljšo kamero. Bralce je osvojil s kamero svojega modela Galaxy S23 Ultra.

Naj Digi

Foto: Bojan Puhek

Z obnovo otroških igrišč za trajnostno prihodnost

Blagovna znamka Helios Tessarol v letošnjem letu praznuje 100. obletnico, ki jo podjetje Helios TBLUS obeležuje s posebnim družbeno odgovornim projektom »Skupaj obnovimo otroško igrišče«. Simbolno so z obnovo otroških igrišč začeli v Domžalah, kjer se je pred 100 leti začela zgodba blagovne znamke. »Veseli me, da lahko tako pomembno obletnico podjetja praznujemo v sodelovanju s skupnostjo, v kateri delujemo. Na ta način vračamo družbi, s katero uspešno sobivamo že celo stoletje,« je poudaril Marko Podjed, izvršni direktor podjetja Helios TBLUS. O blagovni znamki Helios Tessarol boste lahko brali tudi v MM-u, ki izide konec meseca.

obnovimo otroško igrišče

Foto: Marko Delbello Ocepek

Petrolovo prodajno mesto ob bežigrajskem stadionu v novi podobi

Petrolovo prodajno mesto na Dunajski cesti je po temeljiti prenovi ponovno odprlo svoja vrata. »Zdaj lahko stranke obiščejo povsem prenovljeno prodajno mesto, ki se ponaša z novo vizualno podobo in konceptom, ki odraža našo vizijo prodajnega mesta prihodnosti. Prodajno mesto strankam odslej nudi izboljšano uporabniško izkušnjo, saj smo med drugim k širokemu naboru izdelkov in storitev dodali še izbrane izdelke lastne blagovne znamke Fresh,« pravijo v Petrolu, kjer so z mislijo na prihodnost dodali tudi prostor, kjer bi lahko v prihodnje postavili e-polnilnice.

Petrolovo prodajno mesto

Gorenje že 74 let poenostavlja življenja

Blagovna znamka gospodinjskih aparatov Gorenje praznuje 74. rojstni dan. Kot pravijo, ta mejnik ne zaznamuje le dolgoletnega uspešnega poslovanja, temveč tudi zavezo k poenostavljanju vsakodnevnih opravil, da je življenje uporabnikov manj zapleteno in bolj prijetno. Uradno so rojstni dan praznovali 5. aprila, presenečenja, ugodnosti in nagradne igre pa bodo potekali vse do konca meseca. Preverite jih lahko na povezavi: https://si.gorenje.com/akcije/praznujemo.

Gorenje

Novo v Žitu: kruh Krpan

Izpod rok snovalcev Žitovih pekovskih izdelkov je prišel nov »junak« – kruh Krpan. Kot pravijo, bo kupce prepričal s svojo kakovostjo. Glede na povprečje med slovenskimi kruhi ima namreč kar 25 % manj soli, a »kljub temu v svoji srčasti obliki nosi izjemen okus«, zatrjujejo in dodajajo, da želijo »s svojim novim junakom ozaveščati potrošnike, da posegajo po prehransko ugodnejših izdelkih, in prispevati k njihovem manjšem dnevnem vnosu soli«.

kruh Krpan

Mariborski Europark vabi na pomladno-poletno modno revijo

V četrtek, 25. aprila, ob 18. uri bo na osrednjem prireditvenem prostoru pri trgovini Hervis Europarkova pomladno-poletna modna revija. Kot pravijo, bodo na modni reviji, ki so jo poimenovali Rdeča preproga, prikazali najbolj vroče modne trende za letošnjo pomlad in poletje ter obiskovalcem ponudili navdih za najlepše modne kombinacije.

Europark

Foto: Marko Pigac

Barbara Kastelec z razstavo »Gobe, hrana bogov« v galeriji Generali

Generali galerija letos praznuje 10. obletnico delovanja, odprli pa so že prvo letošnjo razstavo, s katero nadaljujejo podporo slovenskemu likovnemu ustvarjanju in kulturni dediščini. Avtorica razstave z naslovom »Gobe, hrana bogov« je magistrica umetnosti, akademska slikarka Barbara Kastelec.

Barbara Kastelec

Foto: Maja Šivec

Raiven na Pesem Evrovizije v Malmö

Slovenijo bo na 68. Pesmi Evrovizije zastopala Raiven s skladbo Veronika. V prvem predizboru, v torek, 7. maja, bo nastopila deveta. Raiven v Malmö skupaj z ekipo potuje v soboto, 27. aprila, in pravi, da ji poguma za nastop na največjem evrovizijskem odru ne manjka: »Z nastopi na evrovizijskih prepartyjih sem dobila potrditev, da je moja avtorska glasba primerna tudi za tuj trg. To so evrovizijski oboževalci dokazali, ko so z mano prepevali v slovenščini. Upam, da bom z nastopom na Evroviziji dosegla še širše poslušalstvo in da ta nastop ne bo edini vrhunec moje kariere.«

Raiven

Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

Fantastična športna nedelja

Na Areni Sport gledalce čaka fantastičen športni večer, ki ga bodo pospremili s studijsko oddajo V prvi vrsti. Konec tedna prinaša najbolj privlačen obračun v španski nogometni ligi – El Clásico, da bo nedelja še bolj pestra, pa bo v večernem terminu Dallas Mavericks Luke Dončića igral svojo prvo tekmo končnice lige NBA proti LA Clippers.

športna nedelja

Priložnost za oboževalce serije Skrito v raju

Na POP TV so za oboževalce serije Skrito v raju pripravili priložnost, da v živo spoznajo igralsko zasedbo. V četrtek, 9. maja, ob 17. uri bo namreč na strehi Aleja Sky potekalo posebno srečanje z glavnimi igralci. »Gaja Filač, Matej Zemljič, Aleš Valič, Sabina Kogovšek, Vesna Pernarčič, Gaber Trseglav, Melani Mekicar in ostala igralska zasedba bo v sproščenem vzdušju odgovarjala na vprašanja, delila avtograme in naredila kakšen 'selfie' ali dva z najbolj zvestimi gledalci,« pravijo na POP TV.

 Skrito v raju

Kolo sreče se vrača

Kviz Kolo sreče se vrača na Planet TV. Že tretjo sezono bosta z gledalci voditelja Nataša Naneva in Klemen Bučan. Kolo sreče bomo lahko na Planetu spremljali od 6. maja dalje, tudi letos pa bo glavna nagrada avtomobil, ki se ga bo razveselil eden od udeležencev.

Kolo sreče

Intervju

Marko Klemen
25. 05. 2024

Marko Klemen, kreativni direktor za vizualne zasnove v DROM agency, se rad obkroža z vsem…

Sem pripadnik generacije, ki še ni že od otroštva odraščala z vso to tehnologijo, tako da me novi trendi in nove funkcije še vedno zelo fascinirajo,…

Nermina Mašala Kelić
25. 05. 2024

Predsednica žirije letošnjega tekmovanja Sempler, ki nagrajuje najboljše medijske…

Segment, v katerem so družbena omrežja najbolj spremenila delo medijskih agencij, pa tudi vseh drugih, ki delujejo v marketingu, je intenzivna…

Jenni Field
22. 05. 2024

Z Jenni Field, eno od predavateljic na 26. Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi, ki…

»V današnjih organizacijah ljudje želijo biti slišani. Želijo čutiti, da njihov glas šteje in da se njihove ideje upoštevajo.«

Naši avtorji