h
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

V Ljubljano prihajajo legende izkustvenega marketinga

28. in 29. avgusta 2023 bo v Klubu Cankarjevega doma festival dogodkov in izkustvenega marketinga Conventa Crossover. Glavna tema letošnjega dogodka je strnjena v formuli Exp = Evt2, ki pomeni »od dolgočasnih dogodkov do poglobljenih doživetij«. Organizatorji in udeleženci se bodo posvetili vprašanju, kako narediti dogodke boljše in jih spremeniti v nepozabna doživetja v živo, digitalno ali v metavesolju, pa tudi, kako poskrbeti za trajno(stno) zapuščino dogodkov.

Conventa Crossover

Truhoma s projektom za zbiranje donacij za žrtve poplav

Pri Truhomi so skupaj z Anino zvezdico odprli projekt, s katerim zbirajo donacije za žrtve poplav. Vse donacije bodo v celoti predane prejemnikom v obliki nakupa materialnih dobrin. Pomagali bodo z nakupi bele tehnike, pohištva, oblačil, hrane, higienskih pripomočkov in z vsem, kar ljudje nujno potrebujejo za življenje. Donacije in potek projekta lahko spremljate na Sledilniku donacij, kjer je razvidna celotna pot – od nakazila pa vse do porabe sredstev, s čimer na Truhomi dokazujejo 100-odstotno transparentnost, sledljivost in učinkovitost.

Truhoma

Eno srce, ena Slovenija

Ekipa Denis Avdić Showa na Radiu 1 je skupaj z radijskimi postajami Radio 1 80ta, Radio Antena, Radio Bob, Radio Kranj, Radio Maxi, Radio Triglav in Radio Robin pripravila 12-urni dobrodelni maraton Eno srce, ena Slovenija. Voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak so zbirali denarna sredstva za prizadete v katastrofalnih poplavah in zbrali 1.914,746,89 evrov. »Najlepša hvala Slovenija, da ste se odzvali. Hvala za podporo. Če stopimo skupaj, znajo nastati čudovite zgodbe in ta je vsekakor takšna. Vesel sem, da sem pri desetih letih pred vojno pristal ravno v tej državi. Želim, da si tisti, ki ste se znašli v težkih razmerah, čimprej postavite na noge. Hvala, ker ste darovali tudi iz tujine, želim vam lep dopust še naprej. Hvala, Slovenija, in srečno,« je ganjeno dejal Denis Avdić.

Eno srce, ena Slovenija

Skupaj za Slovenijo

»V času, ko se je Slovenija znašla pred eno največjih preizkušenj v svoji zgodovini, so njeni prebivalci znova pokazali svoje veliko srce in zvrhano mero solidarnosti,« ugotavljajo na Rdečem križu, kjer so preko bančnih transakcij tako fizičnih oseb kot gospodarskih družb in SMS donacij do zdaj zbrali več kot milijon evrov. Po državi je v teh dneh aktivnih tudi več kot 1.000 prostovoljcev območnih združenj Rdečega križa Slovenije, ki nudijo pomoč bodisi v okviru svojih območnih združenj ali na najbolj ogroženih oz. prizadetih področjih.

rk

Supernova z donacijo 100.000 evrov v pomoč prizadetim v poplavah

Skupina Supernova izraža globoko sočutje vsem, ki ste se minuli konec tedna znašli v težkih razmerah zaradi uničujočih poplav. Hkrati izreka zahvalo izjemnim gasilcem, vojakom, predstavnikom civilne zaščite in številnim prostovoljcem za takojšno nesebično pomoč. Za omilitev posledic uničujočih poplav se je skupina Supernova nemudoma odzvala z donacijo 100.000 evrov Rdečemu križu Slovenije. Prispevek bo omogočil takojšnjo najnujnejšo pomoč prizadetim gospodinjstvom, da bodo lažje popravili nastalo škodo in si čim hitreje uredili svoje domove.

Skupina Supernova

Trgovci zbirajo izdelke za prizadete ob poplavah

Rdeči križ Slovenije in podjetje Spar Slovenija organizirata akcijo zbiranja izdelkov za dnevno rabo, ki jih bosta razdelila med prizadete ob poplavah. Hrano z daljšim rokom uporabe in higienske pripomočke lahko kupci od 10. avgusta dalje darujejo v označene zbirne vozičke v trgovinah SPAR in INTERSPAR po Sloveniji, nato pa jih bodo prostovoljci Rdečega križa Slovenije razdelili vsem, ki so potrebni pomoči. Spar Slovenija je Rdečemu križu, več gasilskim društvom in občini Dravograd tudi že doniral pakete hrane in prigrizkov za ljudi, potrebne pomoči, in prostovoljce, ki pomagajo na terenu.

spar

Do konca avgusta bodo tudi v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji zbirali izdelke za ljudi, ki so jim poplave poškodovale in uničile domove. Izdelke, ki jih zdaj najbolj potrebujejo, jim bodo razdelili prostovoljci Slovenske karitas. »Ob katastrofalnih poplavah smo pri HOFERju do zdaj finančno podprli organizacije, ki pomagajo ljudem, prizadetim v poplavah, in sicer Karitas, Rdeči križ Slovenije in Lions klub Celje Keleia. Prav tako smo svojim več kot 2.100 sodelavcem omogočili, da en dan prostovoljno pomagajo svojim družinam in sodelavcem, ki potrebujejo pomoč zaradi posledic poplav, in za ta dan prejmejo polno plačilo,« so zapisali v sporočilu za javnost.

hofer

V Marles hiše aktivirali projekt Poplave 2023

V luči ujme in hudih poplav, ki so prizadele prebivalce in njihove domove, se je podjetju Marles hiše oglasilo veliko lastnikov montažnih hiš in prosilo za pomoč. Zato so se odločili aktivirati projekt Poplave 2023, odzivno pobudo, namenjeno nudenju podpore lastnikom montažnih hiš, ki se soočajo s posledicami poplav na domovih. »Naši zaposleni prizadetim že ves teden, tako na terenu, kot na daljavo, pomagajo do rešitev za sanacijo obstoječih montažnih objektov« je dejal direktor podjetja Tadej Gosak o tem, kako se je na pomoč pri poplavah odzval največji proizvajalec montažnih hiš v Sloveniji. Poudarili so, da trenutno ljudem pomagajo predvsem z ogledom nastale situacije in izvedbo meritev, kar predstavlja prvi korak pri načrtovanju sanacije.

Marles

Sloveniji pomaga tudi Glovo

Tudi Glovo se pridružuje prizadevanjem za pomoč žrtvam poplav v Sloveniji in razvija posebno partnerstvo z lokalno podružnico mednarodne nevladne organizacije ADRA, ki podpira humanitarna prizadevanja in obnovo civilne infrastrukture v državi. Glovo je v svoji aplikaciji dodal razdelek, namenjen donacijam za žrtve poplav v Sloveniji.

Glovo

Kako bodo te dni odprte trgovine?

Trgovine SPAR in INTERSPAR po Sloveniji bodo odprte v ponedeljek, 14. avgusta, v nedeljo in na praznični torek pa zaprte. Kupci lahko aktualne spremembe glede odprtja trgovin spremljajo na www.spar.si/trgovine.

V nakupovalnih središčih ALEJA Ljubljana Šiška, Citypark in Center Vič bodo ob Dnevu solidarnosti prodajalne z živili in otroško opremo obratovale po posebnem delovnem času (med 8. in 13. uro). Med 8. in 13. uro bosta odprti tudi nakupovalni središči Citycenter Celje in Europark Maribor.

Vseh 91 trgovin HOFER bo odprtih v nedeljo, 13. avgusta, med 8. in 15. uro. V ponedeljek in torek, 14. in 15. avgusta, bodo vse trgovine HOFER zaprte.

Valicon: Stopnja zaskrbljenosti je rekordno visoka

V družbi Valicon ugotavljajo, da je stopnja zaskrbljenosti prebivalcev po zadnjih poplavah višja kot kadarkoli med epidemijo. Ocenjujejo, da je skoraj tretjina prebivalcev (30 %) doživela poplave v njihovem kraju, skoraj vsak sedmi med njimi v lastnem domu. Podobno visok odstotek, 27 % vprašanih, navaja, da poznajo primer v svojem socialnem krogu (sorodniki, prijatelji, znanci …) izven njihovega kraja. Skupno so se torej poplave posredno ali neposredno osebno dotaknile več kot polovice prebivalcev, ugotavljajo v zadnji meritvi raziskave #Novanormalnost.

Valicon

Na Dolgem mostu nova Lidlova trgovina

Lidl Slovenija je na Dolgem mostu odprl svojo 11. trgovino v Ljubljani, ki je hkrati 66. Lidlova trgovina v Sloveniji. To je prva Lidlova trgovina v tem delu Ljubljane, ki so jo kupci zaradi strateške lokacije ob avtocesti, bližine P+R Dolgi most in stanovanjskih naselij težko pričakovali. Ob odprtju so pripravili številne popuste in promocijske aktivnosti ter z donacijo v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet podprli Prostovoljno gasilsko društvo Ljubljana Vič.

lidl dolgi most

Marmor Hotavlje ustvaril prvi kip boginje ljubezni iz kamna v naravni velikosti v Sloveniji

V podjetju Marmor Hotavlje, ki se ponaša z več kot 300 letno tradicijo obdelave kamna, so tokrat poskrbeli za še nikoli videno kombinacijo kamnoseške in kiparske obrti. Tokratni izziv enega najstarejših slovenskih družinskih podjetij, ki v inovaciji in razvoju skuša biti vedno korak pred ostalimi v svoji branži, je bil uspešno opravljen za slovensko hišo lepote, Kozmetiko Afrodita. Izdelali so kip starogrške boginje ljubezni Afrodite v naravni velikosti, ki je sploh prvi tovrstni v Sloveniji. Nadomestil je dotrajan kip iz mavca, ki je do nedavnega krasil njihove poslovne prostore, in je bil osnova za izdelavo novega kipa iz marmorja.

Marmor Hotavlje

Povodni mož se vrača

Skoraj leto dni po premieri, ki jo je Povodni mož doživel na 70. Ljubljana Festivalu, se izvirni slovenski pop rock muzikal vrača v Poletno gledališče Križank, kjer bo na sporedu 22. avgusta ob 20.30 uri. Gre za enega največjih avtorskih pevskih, plesnih in igranih spektaklov slovenske produkcije v zadnjih letih. Muzikal je nastal v sodelovanju glasbenice Neže Buh - Neishe, avtorja besedila Ambroža Kvartiča, režiserke Sare Lucu, dramaturga Miša Mičiča, producentke Vesne Starina, kostumografinje Dominike Monte in oblikovalca luči Davida Andreja Franckyja. V vlogi koreografov sta sodelovala Željko Božič in Maša Kagao Knez, scenograf pa je Darjan Mihajlovič Cerar.

Povodni mož

Nova sezona oddaje Jutro na Planetu

V ponedeljek 14. avgusta se vrača jutranja oddaja Jutro na Planetu. Voditelji Igor Krmelj, Suzana Kozel in Manja Stević bodo v prvih epizodah spregovorili o poplavah in obiskali prizadete kraje, kjer bodo prisluhnili čustvenim zgodbam ljudi. V ponedeljek se bo terenska ekipa oglasila iz Luč, v torek pa iz Poljanske doline.

Jutro

Intervju

z
26. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

znamm
19. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato smo se odločili, da jo…

Desnahemisfera
17. 02. 2024

Dejan Kos in Klemen Smrtnik iz oblikovalskega studia Desnahemisfera sta povsem predana…

Ob razvoju projekta sva kot otroka, zelo se navdušiva in si želiva delati na najvišji ravni, in ljudje to vidijo. Ko začutijo najino navdušenje in…

Naši avtorji