Michal Maco
Aktualno

Mladi manager 2023 je Michal Maco, direktor podjetja Corwin v Sloveniji

Na januarskem srečanju Združenja Manager so podelili priznanje mladi manager 2023. To je postal Michal Maco, ki meni, da je poslovni voditelj uspešen, če vodi z zgledom, pri svojem delu pa poudarja transparentnost, poštenost in odprto komunikacijo.

Michal Maco, ki se je v Slovenijo preselil iz Bratislave, kjer je bil pred tem pri Corwinu odgovoren za razvoj poslovanja,  pravi, da je v njem že v otroštvu tlela želja po oblikovanju prostora in stavb ter prostorskem načrtovanju. V svojem rojstnem mestu je ustanovil nevladno organizacijo za preobrazbo degradiranih mestnih prostorov v vitalne in zelene površine, to poslanstvo pa je prenesel tudi v svoje delo pri podjetju Corwin.

Povedal je, da ima jasen cilj in vizijo, kako zgraditi močno lokalno podjetje za razvoj trajnostnih nepremičninskih projektov, ki bo najbolj inovativno in bo pustilo pečat. Podjetje, ki bo Ljubljani prinašalo dodano vrednost in izboljšalo kakovost življenja meščanov. V zadnjih šestih letih, odkar je predstavnik podjetja Corwin v Sloveniji, je korenito povečal število projektov, vzpostavil sodelovanje z nekaterimi svetovno najbolj znanimi arhitekturnimi studii. Ekipo sedmih zaposlenih je okrepil na 45 sodelavcev. Podjetje je leta 2022 prihodke v primerjavi z letom prej povečalo za desetkrat, in sicer na dobrih 20 milijonov evrov. Pri tem so ustvarili dobrih 29.000 evrov dobička.

»Pri svojem delu poudarja transparentnost, poštenost ter inovativno in odprto komunikacijo. Zaposlene spodbuja k razvoju novih idej in nenehnemu izobraževanju ter sledi prepričanju, da je vodja uspešen le, če vodi z zgledom. Veliko vlaga v samoizobraževanje, učenje novih trendov, coaching. Stavi na politiko odprtih vrat, s katero zaposlenim dokazuje, da so slišani, upoštevani, spoštovani, varni,« so zapisali v Združenju Manager.

Na dogodku so podelili tudi priznanje za življenjsko delo ter nagradi Artemida

Priznanje za življenjsko delo na področju managementa 2023 je prejel Branko Franc Selak, dolgoletni direktor podjetja Marmor Hotavlje, ki je kljub delni upokojitvi v času gradbene krize ponovno prevzel vajeti družbe in ji pomagal vstati iz pepela.

Branko Franc Selak

Priznanje Artemida 2023 sta prejeli Eva McLellan, generalna direktorica podjetja Roche Slovenija, in dr. Vita Godec, direktorica Lenis farmacevtike. Združenje Manager je v njima prepoznalo managerki, ki sta uspešno prebili stekleni strop in posegli po svojih poslovnih sanjah.

Artemida 2023

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji