zoran
Aktualno

Kreativni direktor leta je (ponovno) Zoran Gabrijan

Tudi letos smo v uredništvu MM-u na podlagi rezultatov SOF-a izbrali kreativnega direktorja leta. Letos je to Zoran Gabrijan iz Future DDB, ki je bil zmagovalec že leta 2021.

Če si je pred tremi leti naziv »prislužil« predvsem zahvaljujoč zelo opazni in uspešni oglaševalski akciji »Dobrodošli doma« za Lesnino, je tokrat največ nagrad prejel za sodelovanje z blagovno znamko Poli. Za znamko leta je namreč med drugim zasnoval  kampanje »Bila sem zraven«, »Nori na Poli že od 1999«, »Naj delo za trenutek odloži Poli«, »POLIvinilke« in »Poli green: kraljična na zrnu graha«. Mimogrede – slednja je postala tudi MM-ova akcija leta 2023.

poli green3

Kot je Zoran Gabrijan povedal za MM, ga je naziv kreativnega direktorja leta prijetno presenetil. »Ker sem se za kar nekaj mesecev umaknil iz oglaševanja in se intenzivno ukvarjal z vsem, samo s kampanjami in kar sodi zraven ne, sem prijetno presenečen nad številom nagrad, ki so me čakale v Portorožu. To je bila zadnja kampanja, ki sem jo z bivšimi sodelavkami in sodelavci dokončal pred velikim odmorom in očitno je zaigrala na prave note. Hvala, Katarina, Peter, Goran, Tina, Anja, Jure, Miha, Ana, Nena, Vladan, Mare, Alenka, Slavko, Barbara, David in vsi ostali, ki sem jih zaradi prevelike sproščenosti izpustil,« je povedal.

Naziv kreativnega direktorja pri Marketing magazinu podeljujemo tradicionalno, in sicer na podlagi nagrad, podeljenih na SOF-u. V ožjem izboru je bilo 40 kreativnih direktorjev, Zoran Gabrijan pa je med njimi prejel največ, kar 145 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Gal Erbežnik (AV studio) z 68 točkami, na tretje pa Kaja Elsner (SHIFT) z 49 točkami.

Intervju

Življenje z znaMMkami
24. 06. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

"Težko rečem, katera je najboljša oglaševalska akcija zadnjega leta, ker mi nobena ni ostala v spominu."

Anže Jereb
19. 06. 2024

Ko smo na MM-u izbirali kreativnega direktorja leta, smo v prvi deseterici slovenskih…

Tako v Ljubljani kot v Kijevu se je v zadnjih 25-ih letih veliko spremenilo in vzporednic ne bi mogel potegniti niti med dvema agencijama na svetu.…

DavidVisenjak
15. 06. 2024

Perutnina Ptuj je z novim lastnikom, ukrajinskim podjetjem MHP, pred petimi leti dobila…

Prodaja in marketing zelo dobro sodelujeta, saj že v obdobju načrtovanja uskladimo marketinške cilje s prodajnimi. Gradimo organizacijo s skupnimi…

Naši avtorji