kreativna baza
Aktualno

Kreativna baza: »Že 10 let ustvarjamo dobre vsebine«

Kreativna baza, družba za komuniciranje in strateško svetovanje, v marcu praznuje svojih prvih deset let.

Kot pravijo, so v slovenskem prostoru prav posebna butična agencija, saj so prvi in edini, ki so se specializirali za področje kulture, ranljivih skupin, človekovih pravic in znanosti. Zadnja leta se posvečajo tudi kreativnemu razvoju projektov na področju kulturnega turizma in številnim drugim, katerih skupni imenovalec sta vselej javno dobro in družbena odgovornost.

Podjetje je pred desetimi leti, ko je zapustila službo priznane in nagrajene novinarke pri časopisu Dnevnik, kot »one man band« zasnovala in do lani vodila zdajšnja kreativna direktorica Maja Čander. Lani se jim je kot direktorica pridružila Uršula Menih Dokl, ki je pred tem dve desetletji uspešno vodila področje korporativnega komuniciranja in identitete v Skupini Gorenje in se nato dve leti na ministrstvu za kulturo posvečala vodenju direktorata za film in medije.

V Kreativni bazi pravijo, da danes njihov kolektiv sestavljajo predane, srčne in visoko usposobljene sodelavke, ki s svojim znanjem, strokovnostjo, talentom in neustavljivo energijo soustvarjajo nenavadno zgodbo Kreativne baze in ves čas inovirajo področje odnosov z javnostmi. To so Alenka Kociper, Maja Stojanov, Hana Souček Martinc, Maruša Maslovarič in Ana Schnabl. Poleg tega se Kreativna baza pri svojih raznolikih projektih povezuje s številnimi zunanjimi sodelavci, ki so zanjo nepogrešljiv del ustvarjalnih procesov in ki sledijo njenim temeljnim vrednotam, ki so spoštovanje, sodelovanje, odgovornost, ustvarjalnost, raznolikost in pripadnost. In ker jih pri delu ves čas spremlja tudi eno od ključnih pravil odnosov z javnostmi, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, svoje delo jemljejo tudi z dobršno mero igrivosti, so za MM še povedali v Kreativni bazi.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji