pomlajevanje bz2
Aktualno

Kljub tradiciji v toku s časom

Serijo člankov o pomlajevanju blagovne znamke zaključujemo z znamkama Tosama in Paloma, ki imata zares dolgo tradicijo. Prva se bliža stoletnici, druga pa letos praznuje že 150 let.

V Palomi bodo 150-letnico obeležili tudi z intenzivno kampanjo. »Skozi leta je Paloma namreč postala najboljša prijateljica naših potrošnikov v dobrem in slabem. Zavedamo pa se, da moramo kljub tradiciji ostati v toku s časom, zato smo zelo aktivni na družbenih omrežjih, prenovili pa smo tudi spletno stran,« pravi skrbnica znamke Barbara Petovar.

Velik poudarek dajejo spletnim vsebinam, ki so relevantne tako za mlajšo kot tudi za bolj zrelo ciljno občinstvo. Z zanimivimi vsebinami, kot so članki in videoposnetki, pa svojim sledilcem nudijo tudi koristne vsebine, ki niso nujno neposredno povezane z njihovimi izdelki. Prav tako prenavljajo embalaže vseh izdelkov in že v aprilu bo pri naših največjih trgovcih možno kupiti izdelke Paloma v sveži in bolj udarni preobleki.

Redno in nadzorovano pomlajevanje

Za znamko Tosama, v katero sodijo predvsem medicinski izdelki, velja, da je stara, tradicionalna ter zelo prepoznavna in zakoreninjena v medicini. Kljub temu pa redno in nadzorovano pomlajujejo lastne močne blagovne znamke najpomembnejših produktnih skupin – intimne nege ter otroške nege, kamor sodijo izdelki Natura Femina, Jasmin, to.to in drugi.

Te znamke posodabljajo z načrtnim uvajanjem trendovskih izdelkov, z uporabo sodobnih komunikacijskih orodij (digitalni mediji, družbena omrežja) in s kontinuiranim posodabljanjem dizajna. Letos spomladi tako na police prihaja popolnoma prenovljena znamka vložkov in tamponov iz bombaža Natura Femina. Kot pozitiven vpliv v Tosami navedejo tudi zaposlovanje mladih skrbnikov blagovnih znamk in specialistov za družbene medije.

Mlade nagovarjajo z ozaveščanjem

Pravijo, da z velikimi igralci na trgu ne tekmujejo, ker so njihovi izdelki oz. materiali, iz katerih so narejeni, zelo drugačni od njihovih. »Povezani so namreč z našo strateško odločitvijo – z opredelitvijo za naravno. Mlade kupce nagovarjamo preko ozaveščanja o pomenu higienskih izdelkov za ohranjanje intimnega oz. zdravja celega telesa. Verjamemo, da mladi higienskih izdelkov ne izbirajo impulzivno oz. glede na frekvenco pojavljanja v medijih, ampak se odločajo glede na kakovost in izkušnje z njimi. Promocijo izdelkov zato vedno kombiniramo z izobraževanjem. Naše oglaševanje vedno pospremimo z izobraževalnimi vsebinami o pomenu naravnih materialov za intimno zdravje; oglase poskušamo vedno kombinirati z ustreznim piarom,« pravi skrbnica blagovnih znamk Andreja Ažman.

Tudi za obeležitev bližajoče se stoletnice podjetja so večino sredstev namenili mladim. To in naslednje šolsko leto poteka njihova velika donatorska akcija v osnovnih šolah, ki podpira družbeno pobudo o brezplačnih higienskih izdelkih v izobraževalnih ustanovah. Šolam podarjajo svoje kakovostne izdelke in vzporedno izobražujejo dekleta in fante predmetne stopnje o pomenu intimne nege za njihovo zdravje.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji