km
Aktualno

Kako Financial Times praznuje 130. obletnico »roza« tiska

Animirani film, ki ga je ustvarila oglaševalska agencija Orange Panther Collective s pomočjo francoskega animacijskega studia H5, vdihuje življenje zgodovini in drznosti časnika Financial Times.

Financial Times je v počastitev 130-letnice svojega zelo poznanega rožnatega odtenka (barve lososa, natančneje) objavil dve minuti dolg animirani film »Pink«. Ta prikazuje animirano beležko, sestavljeno s tipično grafiko iz časnika, in opisuje pomembne zgodovinske trenutke angleškega poslovnega časnika. Financial Times so začeli izdajati leta 1988, pet let pozneje pa so njegove strani »prebarvali« v rožnat odtenek in tako je postal prvi tovrsten medij te barve.

V videoposnetku pojasnjujejo, kako je podjetje začelo uporabljati papir iz rdeče kitajske gline in kako jih je njihova odločitev, da bodo »neustrašno drugačni«, privedla do prvovrstnega, svetovno poznavnega elementa.

Tako, kot je »drugačen« časnik Financial Times, je »drugačen« tudi njegov promocijski video:

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji