km
Aktualno

Kako Financial Times praznuje 130. obletnico »roza« tiska

Animirani film, ki ga je ustvarila oglaševalska agencija Orange Panther Collective s pomočjo francoskega animacijskega studia H5, vdihuje življenje zgodovini in drznosti časnika Financial Times.

Financial Times je v počastitev 130-letnice svojega zelo poznanega rožnatega odtenka (barve lososa, natančneje) objavil dve minuti dolg animirani film »Pink«. Ta prikazuje animirano beležko, sestavljeno s tipično grafiko iz časnika, in opisuje pomembne zgodovinske trenutke angleškega poslovnega časnika. Financial Times so začeli izdajati leta 1988, pet let pozneje pa so njegove strani »prebarvali« v rožnat odtenek in tako je postal prvi tovrsten medij te barve.

V videoposnetku pojasnjujejo, kako je podjetje začelo uporabljati papir iz rdeče kitajske gline in kako jih je njihova odločitev, da bodo »neustrašno drugačni«, privedla do prvovrstnega, svetovno poznavnega elementa.

Tako, kot je »drugačen« časnik Financial Times, je »drugačen« tudi njegov promocijski video:

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji