Pristop
Aktualno

Družba Pristop v rokah mlajše generacije

Pristop je leto 2024 začel s pomembnimi spremembami v vodstvu: Primoža Pusarja je na mestu direktorja družbe Pristop nasledil Jernej Smisl, Ula Spindler pa vlogo direktorice integriranega tržnega komuniciranja predaja dolgoletnemu sodelavcu Žigu Glihi.

V Pristopu so lani začeli s pomlajevanjem partnerske in vodstvene strukture podjetja, saj trdno verjamejo, da aktivno vključevanje mlajše generacije s svežimi idejami in pogledi v prihodnost predstavlja edini možni napredek.

Primož Pusar, partner in predsednik uprave Pristop skupina, in Ula Spindler, partnerica in članica uprave Pristop skupina, Pristop soustvarjata zadnjih 25 let – najprej kot zaposlena, zadnjih 15 let pa kot člana vodstva in lastnika. Kot pravita, sta osebno šla skozi veliko razvojnih faz Pristopa – skozi menjave vodstev, lastnikov, prestrukturiranja, združevanja in razdruževanja, kar opišeta kot izjemno naporne, a vseeno včasih nujno potrebne procese korporativnega upravljanja. »Z vsemi izkušnjami, ki sva jih pridobila v tem času, se zavedava, da želiva podjetje, ki aktivno vključuje zaposlene tako v vodstvene kot tudi lastniške strukture. Za vsakega zaposlenega je priložnost za rast in individualen razvoj kariere, vsi imajo priložnost postati partner, seveda če slednje upravičijo s svojimi prizadevanji,« pravita. Tako so lani kot mlajša partnerja priključili Valerijo Prevolšek in Lovra Grudna, letos pa je bil logičen naslednji korak vključitev Jernej Smisla in Žiga Glihe.

»Vsekakor pa to ni preprosta odločitev. Dolgo časa sva jo premlevala in si jo ogledovala z različnih perspektiv, nato pa se odločila, da stopiva iz laboratorija v resnično življenje, saj meniva, da si ta ekipa zasluži priložnost. Po najinem mnenju so namreč najboljša ekipa na trgu,« pravita. Ker je Pristop po njunih besedah v vrhunski kondiciji in zaposluje 200 izjemnih strokovnjakov ter skrbi za več kot 100 naročnikov iz najrazličnejših panog in trgov, je to tudi ekipa, ki bo to »čezoceanko« mirno odpeljala na morje ter dosegla začrtano.

Oba sicer ostajata del Pristopovega »vesolja«. Spindlerjeva bo opravljala naloge članice uprave skupine in se osredotočala na strateški razvoj novih produktov ter širitev poslovanja doma in v tujini, Pusar pa bo opravljal funkcijo izvršnega direktorja skupine in se bo kot vodilni partner skupine primarno posvetil strateškemu razvoju družbe.

pristop-ula-primoz

»Pristop je eno od redkih svetovalnih podjetij v Sloveniji s 30-letno tradicijo in je še vedno v zasebni lasti, ni del mednarodne mreže, ki ti napaja posel in kadrovske strukture. Torej je odgovornost lastnikov še toliko večja, izbirati moraš zelo filigransko. Direktorja v storitvenem podjetju tako po najinem mnenju ne izbereš preko razpisa. Direktorja spoznaš, začutiš ali pa ga ne. Tokrat čutiva, da je to prava odločitev,« prepustitev vodstva Jerneju Smislu komentirata Ula Spindler in Primož Pusar.

O ponujeni priložnosti ni dolgo razmišljal

Novi direktor družbe Pristop je tako postal Jernej Smisl, za katerega Ula Spindler in Primož Pusar menita, da je prava oseba za to funkcijo. »Njegova kariera priča sama zase, reference so zagotovo nekaj, kar ti prida zaupanje, poleg tega pa se poznamo že dolgo, se dobro razumemo, govorimo isti jezik, delimo podobne misli in nazore, v poslu pa si želimo podobnih ciljev. Jernej je neverjetno agilen poslovnež, ki so mu jasna raznolika okolja,« pravita.

Jernej Smisl je svojo poklicno pot začel v Evropskem parlamentu, sicer pa ima več kot 15 let izkušenj v komunikacijskem sektorju. Družbi Pristop se je pridružil leta 2022, ko je prevzel naloge direktorja za korporativno svetovanje. Pred prihodom na Pristop je opravljal vlogo globalnega direktorja marketinga v podjetju VIDAA USA, na NKBM je vodil strateški marketing in korporativno komuniciranje, še pred tem je bil direktor korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union.

Kot pravi, je v času, odkar je del Pristopa, njegovo delovanje spoznal s popolnoma druge perspektive. »Že samo vodenje oddelka za korporativno svetovanje je bil izziv, saj gre za največji tovrstni oddelek v Sloveniji. Uvajanje je minilo hitro, saj so procesi po eni strani zelo dobro vpeljani, po drugi strani pa je dinamika v hiši tako velika, da veliko časa za uvajanje niti ni. Delo temelji na zaupanju tako vodstva do zaposlenih kot tudi naročnikov do zaposlenih in tudi obratno. V šestnajstih mesecih sem kar dobro spoznal celoten ustroj, zato nisem dolgo razmišljal o ponujeni priložnosti, ki pa je zame tudi velik izziv in odgovornost,« pravi Smisl.

Jernej Smisl

Kot pravi Jernej Smisl, je v poslu pristaš pametne evolucije in ne revolucije. Kakšne večje reorganizacije Pristopa tako ne načrtuje.

Vzor na trgu tudi v prihodnje

Na vprašanje, kam si želi »peljati« Pristop v prihodnje, pove, da gre za podjetje z zavidljivo tradicijo na slovenskih tleh. »Ni veliko lokalnih storitvenih podjetij, ki so stara več kot 30 let. Slednje daje podjetju trdnost in stabilnost ter seveda možnosti za stalno rast in razvoj. Ob prihodu na Pristop sem bil izjemno pozitivno presenečen, kako je podjetje urejeno. Govorim o korporativnem upravljanju – od samih procesov, finančnega upravljanja do vodenja talentov in kadrov, ki je resnično vzorno. Slednje lahko zaznamo tudi na trgu – Pristopov alumni 'bivših zaposlenih' napaja marketing in korporativno upravljanje podjetij v Sloveniji in bližnji tujini. Takšen prispevek k razvoju stroke je nekaj, na kar smo izjemno ponosni,« pravi.

Želi si, da bi Pristop ostal vzor na trgu tudi v prihodnje, pod njegovim vodstvom pa bodo partnerstvo z naročniki dvignili še na višjo raven. Osredotočil se bo tudi na učinkovitost njihovih rešitev in obenem stremel k temu, da bodo inovirali še več in hitreje.  

Članek lahko v celoti preberete v Marketing magazinu #513. Revijo lahko naročite na info@marketingmagazin.si.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji