ConCreates
Aktualno

ConCreates: Agencija dveh nekdanjih obsojencev

Verjetno poznate veliko agencij. Površno poznate njihovo zgodovino, morda ustanovitelje. Pa poznate kakšno, ki so jo ustanovili bivši zaporniki?

Natanko tako. Agencijo ConCreates sta pred leti, po prestani kazni v zveznem zaporu, ustanovila Vincent Bragg in Joe Nickson. Sedež podjetja je v Los Angelesu, Kalifornija.

Vincent Bragg je uspešno vodil prodajo mamil z letnim prometom okoli 350 milijonov dolarjev, Joe Nickson pa je pri komaj 22-ih letih že uspešno izpeljal prav toliko, torej 22, ropov bank.

Po prestani zaporni kazni sta ustanovila svojo oglaševalsko agencijo. Prepričana sta, da morajo biti uspešni kriminalci bolj kreativni (iznadljivi) kot podjetniki. Svojo kreativnost sta ponudila tržišču skupaj s sodelavci. Ja, uganili ste, vsi so bivši zaporniki.

V času prestajanja kazni sta radikalno spremenila svojo miselnost, saj na primer Bragg trdi, da on »nikoli ni bil preprodajalec droge«, ampak »strokovnjak za logistiko«. Nickson pa je prepričan, da »lahko vsak oropa banko, kreativnost pa je v pobegu«, da te torej ne ujamejo. Zato je logično prav on kreativni direktor agencije.

V portfelju imajo kar nekaj zanimivih in znanih naročnikov, med katerimi so Google, Facebook, Instagram, Adidas, United Airlines, Trojan in drugi.

Intervju

z
26. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

znamm
19. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato smo se odločili, da jo…

Desnahemisfera
17. 02. 2024

Dejan Kos in Klemen Smrtnik iz oblikovalskega studia Desnahemisfera sta povsem predana…

Ob razvoju projekta sva kot otroka, zelo se navdušiva in si želiva delati na najvišji ravni, in ljudje to vidijo. Ko začutijo najino navdušenje in…

Naši avtorji