canva
Aktualno

Bo Canva »prehitela« Photoshop?

Priljubljena oblikovalska platforma je napovedala množico novosti, ki jih poganja umetna inteligenca. Z bolj dodelanim orodjem se tako postavlja ob bok Photoshopu.

Platforma za spletno oblikovanje Canva je včasih veljala za bolj splošno in manj napredno različico Photoshopa, zdaj pa na njej uvajajo širok nabor novih orodij, ki jih poganja umetna inteligenca.

Z novostmi postajajo na Canvi osredotočeni na »racionalizacijo procesa ustvarjanja vsebine za blagovne znamke,« kot so zapisali v sporočilu za javnost.

Večina novih funkcij, ki so jih predstavili na svojem dogodku Create, je zasnovanih tako, da pomagajo pri ustvarjanju vsebine, kot so grafike za družbene medije, predstavitve in oglaševalska gradiva, kljub temu pa te funkcije ohranjajo dostopnejše tudi tistim, ki nimajo strokovnega znanja o grafičnem oblikovanju. Število napovedanih funkcij je impresivno in Canva bi lahko izpodbila vseprisotnost Adobeja v mnogih pisarnah, so predstavitveni dogodek Create komentirali na spletnem portalu The Verge.

»Canva's Visual Worksuite« bo blagovnim znamkam pomagal, da ostanejo dosledne pri gradnji njihove vizualne identitete. Uporabniki bodo na platformi ustvarili celoten komplet grafičnih elementov blagovne znamke (logotipe, pisave, barve in smernice za oblikovanje kampanj ali e-pošte), ki se bodo na Canvi shranili za poznejšo uporabo. »Namesto tisočerih različic oddanih materialov in neskončnih e-sporočil, v katerih se sodelujoči dogovarjajo o končni podobi izdelkov, bo s Canvo to delo hitrejše in enostavnejše,« še zapišejo v sporočilu za javnost.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji