canva
Aktualno

Bo Canva »prehitela« Photoshop?

Priljubljena oblikovalska platforma je napovedala množico novosti, ki jih poganja umetna inteligenca. Z bolj dodelanim orodjem se tako postavlja ob bok Photoshopu.

Platforma za spletno oblikovanje Canva je včasih veljala za bolj splošno in manj napredno različico Photoshopa, zdaj pa na njej uvajajo širok nabor novih orodij, ki jih poganja umetna inteligenca.

Z novostmi postajajo na Canvi osredotočeni na »racionalizacijo procesa ustvarjanja vsebine za blagovne znamke,« kot so zapisali v sporočilu za javnost.

Večina novih funkcij, ki so jih predstavili na svojem dogodku Create, je zasnovanih tako, da pomagajo pri ustvarjanju vsebine, kot so grafike za družbene medije, predstavitve in oglaševalska gradiva, kljub temu pa te funkcije ohranjajo dostopnejše tudi tistim, ki nimajo strokovnega znanja o grafičnem oblikovanju. Število napovedanih funkcij je impresivno in Canva bi lahko izpodbila vseprisotnost Adobeja v mnogih pisarnah, so predstavitveni dogodek Create komentirali na spletnem portalu The Verge.

»Canva's Visual Worksuite« bo blagovnim znamkam pomagal, da ostanejo dosledne pri gradnji njihove vizualne identitete. Uporabniki bodo na platformi ustvarili celoten komplet grafičnih elementov blagovne znamke (logotipe, pisave, barve in smernice za oblikovanje kampanj ali e-pošte), ki se bodo na Canvi shranili za poznejšo uporabo. »Namesto tisočerih različic oddanih materialov in neskončnih e-sporočil, v katerih se sodelujoči dogovarjajo o končni podobi izdelkov, bo s Canvo to delo hitrejše in enostavnejše,« še zapišejo v sporočilu za javnost.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji