michelin
Aktualno

Ana Roš prejela kar tri Michelinove zvezdice

Kulinarični vodnik Michelin je objavil vodnik za Slovenijo za leto 2023 in podelil zvezdice slovenskim restavracijam. Hiša Franko se od zdaj ponaša s tremi, kranjskogorska Milka pa z dvema.

Hiša Franko s chefinjo Ano Roš je obdržala tudi zeleno zvezdico in s tem postala šele 32. restavracija na svetu, ki se ponaša z obema priznanjema hkrati. »Talent in kulinarična osebnost Ane Roš sta poznana po vsem svetu, Hiša Franko pa je Michelinove inšpektorje vse od prve izdaje Michelin Guide Slovenija navduševala s stalnim dvigovanjem ravni kakovosti. V tej restavraciji Ana Roš ustvarja unikatno in izredno kulinariko, ki se poklanja dolini Soče in njeni naravni in kulinarični dediščini. Unikaten degustacijski meni izpostavlja izredne jedi, ki izstopajo z originalnimi barvami, okusi in teksturami in odražajo njeno predano vizijo sledenju naravi, odsevanju letnih časov in iskanju navdiha na potovanjih in pri njeni mednarodni ekipi. S to kulinarično filozofijo, dopolnjeno z neomajnimi trajnostnimi praksami, je Hiša Franko odličen primer restavracije z Michelinovo zeleno zvezdico, pa tudi globalni navdih za odlično kulinariko današnjega in jutrišnjega dne,« so zapisali pri Michelinu.

Poleg Hiše Franko s tremi in Milke z dvema zvezdicama je sedem restavracij potrdilo vrhunsko kakovost in ohranilo eno Michelinovo zvezdico. To so: COB (chef Filip Matjaž), Dam restavracija (chef Uroš Fakuč), Gostilna pri Lojzetu (chef  Tomaž Kavčič), Gostišče Grič (chef Luka Košir), Hiša Denk (chef Gregor Vračko), Hiša Linhart (chef Uroš Štefelin) in Restavracija Strelec (chef  Igor Jagodic).

Ena nova restavracija, Špacapanova hiša, se je uvrstila med sedem restavracij, ki se ponašajo z zeleno Michelinovo zvezdico. To so: Hiša Franko (chefinja Ana Roš), Hiša Linhart (chef Uroš Štefelin), Gostilna Krištof (chef Uroš Gorjanc), Gostilna Mahorčič (chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostišče Grič (chef Luka Košir), Gostilna Repovž (chefinja Meta Repovž) in Špacapanova Hiša (chef Ago Špacapan).

Skupno je v vodnik uvrščenih 59 restavracij.

Intervju

Življenje z znaMMkami
20. 05. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Najbolj me navdušujejo ideje in znamke, ki se znajdejo na TAM-TAM-ovem Plaktivatu.

Beatrice Cornacchia
18. 05. 2024

»Zame je marketing znanost, zato ima vse, kar počnemo, lokalno analizo, ozadje, vpogled,…

TAK kolektiv
11. 05. 2024

Matic Lenaršič, Jernej Koželj in Janžej Marinč so oblikovalci, združeni v TAK kolektiv.…

Od vedno, tudi pred prevlado trenda trajnosti, smo usmerjeni v najbolj kakovostne rešitve v dani situaciji, s kar se da dolgo življenjsko dobo.…

Naši avtorji