tel sosedi
Opaženo

A1 je v Slovenijo vpeljal trend telefonskih sosedov

Iz A1 so sporočili, da imajo že drugo leto zapored najboljše mobilno omrežje (glede na neodvisni certifikat Net check 2023), kar so na družbenih omrežjih pospremili s prav posebnim povezovalnim eksperimentom.

Kratek opis akcije: A1 je kot prvi na slovenskem trgu širše predstavil in vpeljal v tujini že znan spletni trend sodobnega telefonskega soseda (ang. number neighbour) – to je osebe, katere telefonska številka se od vaše razlikuje le za eno številko. S pomočjo znanega obraza znamke, Jurija Zrneca, so uporabnike povabili, naj stopijo v stik s svojimi telefonskimi sosedi, jih spoznajo, morda celo spletejo nova poznanstva ali pa zgolj polepšajo dan novemu sosedu s pozitivnim sporočilom. »Kdo ve, morda pa je na drugi strani ljubezen vašega življenja, nov tovariš za osvajanje gora ali pa kdo drug, s katerim imate podobne interese,« pravijo snovalci akcije.

A1 ob akciji Telefonski sosed opozarja tudi na varnostni vidik spletanja spletnih stikov, saj je uporabnike, preden skočijo v spoznavanje novih sosedov, opremil z uporabnimi nasveti za uspešno spoznavanje telefonskih sosedov in smernicami za varno in spoštljivo komunikacijo. Obenem pa jih spodbuja, da uporabniki delijo zgodbe, ki jih z SMS pišejo novim sosedom. 

»Z aktivacijami, kot je Telefonski sosed, A1 spleta in dodatno osmišlja vezi med uporabniki svojega mobilnega omrežja, obenem pa udejanja ambicijo bogatenja življenj ljudi v digitalnem svetu,« so o akciji še zapisali njeni snovalci. 

telefonski sosed

Elementi akcije: družbena omrežja, mediji

Predstavnice naročnika: Eva Remic, Petra Vaupotič in Anja Bogataj

Kreativna direktorica: Julija Somrak

Strateška direktorica: Nina Jakovljević

Tekstopisci: Julija Somrak, Kristjan Klemenčič in Teja Fajdiga

Montaža: Tadej Abram

Oblikovalka: Sara Sešlar Naraks

Vodja projekta: Ingrid Kozole

Oglaševanje: Sabina Juntez

Urednica družbenih omrežij: Teja Fajdiga

Druge agencije: SHIFT

Čas trajanja akcije: januar in februar 2024

Intervju

tadel
12. 07. 2024

Z Boštjanom Tadlom, med drugim tudi nekdanjim odgovornim urednikom Marketing magazina,…

Življenje z znaMMkami
24. 06. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

"Težko rečem, katera je najboljša oglaševalska akcija zadnjega leta, ker mi nobena ni ostala v spominu."

Anže Jereb
19. 06. 2024

Ko smo na MM-u izbirali kreativnega direktorja leta, smo v prvi deseterici slovenskih…

Tako v Ljubljani kot v Kijevu se je v zadnjih 25-ih letih veliko spremenilo in vzporednic ne bi mogel potegniti niti med dvema agencijama na svetu.…

Naši avtorji