z
Diggit

Slovenski kratki film med finalisti AI Film Festivala v Amsterdamu

»Bluebird«, kratki slovenski film, ki so ga s pomočjo umetne inteligence ustvarili v kreativnem studiu Digital Da Vincis, je dosegel pomemben mejnik.

Kratki film z naslovom »Bluebird« je bil namreč uvrščen v ožji izbor na AI Film Festivalu, ki bo 21. in 22. junija v ikoničnem filmskem muzeju EYE v Amsterdamu.

AI Film Festival Amsterdam je eden od prvih festivalov na svetu, ki prikazuje izključno filme, ustvarjene s pomočjo umetne inteligence. Na velikem platnu bodo prikazana najboljša dela priznanih UI-filmskih ustvarjalcev iz različnih držav, vključno s Slovenijo, Združenimi državami Amerike, Veliko Britanijo, Indijo, Švico, Francijo in drugimi.

Slovensko delo bodo ocenjevali tudi pri Netflixu

Med žiranti in udeleženci festivala bodo predstavniki iz podjetij, kot so Netflix, Hugging Face, Pika Labs in Leonardo AI. Zmagovalci festivala bodo prejeli priložnost za sodelovanje pri kreativnih in oglaševalskih akcije za znane blagovne znamke, kot sta Dunkin Donuts in TCS.

O Digital Da Vincis

Kreativni studio Digital Da Vincis je bil ustanovljen januarja 2024 v Ljubljani, v tem kratkem času pa so že prejeli priznanje na nedavnem tekmovanju Webbie in se uvrstili med najboljše UI-umetnike po mnenju Curious Refuge, ameriške mreže digitalnih pripovedovalcev zgodb, ki je organizirala filmski oddelek UI na aktualnem, 77. filmskem festivalu v Cannesu.

Kratki slovenski film, ustvarjen z UI, si lahko ogledate tu:

Intervju

tadel
12. 07. 2024

Z Boštjanom Tadlom, med drugim tudi nekdanjim odgovornim urednikom Marketing magazina,…

Življenje z znaMMkami
24. 06. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

"Težko rečem, katera je najboljša oglaševalska akcija zadnjega leta, ker mi nobena ni ostala v spominu."

Anže Jereb
19. 06. 2024

Ko smo na MM-u izbirali kreativnega direktorja leta, smo v prvi deseterici slovenskih…

Tako v Ljubljani kot v Kijevu se je v zadnjih 25-ih letih veliko spremenilo in vzporednic ne bi mogel potegniti niti med dvema agencijama na svetu.…

Naši avtorji