mm
Diggit

Microsoft želi operacijski sistem Windows v celoti preseliti v oblak

Nova Microsoftova interna predstavitev razkriva dolgoročni cilj podjetja za operacijski sistem Windows, to je njegovo selitev v oblak.

Microsoft določene funkcije operacijskega sistema Windows že prestavlja v oblak, predvsem interne premise programa Windows 365, vendar želi tehnološki velikan storiti enako tudi za potrošnike oziroma uporabnike Windowsov. Sistem želijo nadgraditi v smislu, da se bo operacijski sistem Windows 365 lahko popolnoma pretakal iz oblaka v katero koli napravo. V podjetju napovedujejo premik »Windows 11« vedno bolj v oblak, kot so opredelili svoj cilj, ki so si ga zastavili na podlagi izsledkov njihove raziskave sodobnega življenja uporabnikov operacijskih sistemov. »To bo tudi izboljšalo storitve, ki jih poganja umetna inteligenca, zato bodo digitalne izkušnje naših uporabnikov precej izboljšane.« Na spletni strani The Verge poročajo, da bi Microsoft lahko kmalu začel razvijati tudi lastne čipe umetne inteligence.

Intervju

tadel
12. 07. 2024

Z Boštjanom Tadlom, med drugim tudi nekdanjim odgovornim urednikom Marketing magazina,…

Življenje z znaMMkami
24. 06. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

"Težko rečem, katera je najboljša oglaševalska akcija zadnjega leta, ker mi nobena ni ostala v spominu."

Anže Jereb
19. 06. 2024

Ko smo na MM-u izbirali kreativnega direktorja leta, smo v prvi deseterici slovenskih…

Tako v Ljubljani kot v Kijevu se je v zadnjih 25-ih letih veliko spremenilo in vzporednic ne bi mogel potegniti niti med dvema agencijama na svetu.…

Naši avtorji