h
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

Mobilna aplikacija NEO najbolje ocenjena med mobilnimi TV-aplikacijami

Mobilna aplikacija NEO, ki jo je Telekom Slovenije sredi marca celovito prenovil, je uporabnikom prinesla še naprednejšo TV-izkušnjo in številne trendovske novosti. Odličnost aplikacije so prepoznali tudi uporabniki, ki jo v trgovinah Apple App Store in Google Play ocenjujejo z zelo visokimi ocenami zadovoljstva. Tako je mobilna aplikacija NEO postala najbolje ocenjena med sorodnimi aplikacijami na slovenskem trgu.

NEO

Siol.net predstavlja prenovljen TV-spored

Siol.net predstavlja prenovljen TV-spored, ki prinaša številne novosti, namenjene izboljšanju uporabniške izkušnje. Nova posodobitev vključuje prenovljen iskalnik, ki uporabnikom omogoča lažje in hitrejše dostopanje do želenih TV-vsebin. Iskanje priljubljenih oddaj, TV-kanalov in različnih kategorij, kot so filmi, šport, dokumentarci, je zdaj hitrejše in bolj natančno.

Siol.net

Projekt »Hrana ni za tjavendan« je uspešno zaključen

Deseta sezona projekta »Hrana ni za tjavendan«, ki ga izvajata program Ekošola in podjetje Lidl Slovenija, je presegla lanskoletne dosežke. Letos se je projektu pridružilo devet novih šol in 2.000 več otrok kot lani. Skupno je bilo vanj vključenih 16.464 otrok iz 293 vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Ob podpori 1.650 mentorjev so z raznolikimi aktivnostmi količine odpadne hrane v povprečju zmanjšali za 32 %, nekateri celo za več kot 90 %. S številčno udeležbo in zavidljivimi rezultati so postavili nove rekorde, ob zaključku na Gradu Fužine pa so najuspešnejši za svoje delovanje prejeli nagrade in priznanja.

tjavendan

Foto: Marko Pigac

Vražja zabava letos obiskala Knežje mesto

Po dveh uspešno izpeljanih »vražjih zabavah«, ki jih je Curaprox organiziral v Mariboru, je tretja potekala v Celju. Krekov trg je skozi ves dan obiskalo okoli dva tisoč otrok, mladih, staršev in starih staršev, ki so ob spremljanju zabavnih vsebin brez zadržkov obiskali tudi pop-up zobno ordinacijo in ščetkalnico za čiste zobe in zdrave dlesni, kjer jih je sprejelo dvajset zobozdravnikov in študentov dentalne medicine.

Vražja zabava

Foto: Marko Pigac

Poletna noč 2024 bo posvečena zimzelenim popevkam

Tradicionalni gala koncert Poletna noč, ki predstavlja bogato dediščino slovenske zabavnoglasbene zakladnice, bo 20. junija slovesno odprl 72. Ljubljana Festival. Poletna noč 2024 bo posvečena zimzelenim popevkam Ditke Haberl, Alenke Pinterič in Marjetke Nece Falk, treh izjemnih pevk generacije, ki je zaznamovala zgodovino festivala Slovenska popevka in ki jo med drugim povezuje rojstno mesto – Maribor.

Poletna noč 2024

Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

Pozdrav poletju na Vrtu Lili Novy

18. junija bodo na Vrtu Lili Novy pozdravili prihod poletja in se v noč zazibali ob zvokih Marka Stankovića. Vabijo vas že prej, saj se bo na vrtu dogajalo še marsikaj – kreativnost se bo namreč s pomočjo delavnice Arty Party prelivala z modrino gina Bombay Tonic.

Pozdrav poletju

Pod krošnjami beremo že 20 let

Že 20 let vsako poletje v Ljubljani, po Sloveniji in v zamejstvu zaživijo brezplačni bralni otoki. Tako je tudi letos, ko z odličnim naborom knjig za vse generacije, premišljeno izbranimi lokacijami z najbolj kakovostno senco ter udobnimi ležalniki kličejo: »Ustavi se! Prelistaj dobro knjigo in uživaj!«

Pod krošnjami

18 let založbe Chiara: 151 knjig za osebno rast

Založba Chiara praznuje svojo 18. obletnico, s čimer je zaznamovala pomemben mejnik svojega delovanja. Založbo je leta 2006 ustanovila Simona Hana Boc, ki jo še vedno vodi. Prizadeva si za izdajo knjig in organizacijo delavnic, ki bralcem pomagajo doseči notranji mir in kakovostne medčloveške odnose. V tem času je založba izdala 151 knjig, večinoma knjig za osebno rast in samopomoč, ki jih je napisalo skoraj sto avtorjev, polovica slovenskih. Skupno so v 18 letih prodali več kot sto tisoč izvodov, najbolj prodajan naslov založbe Chiara pa je Spodbude zdravnice Sanele Banović, ki so je bralci kupili že skoraj deset tisoč izvodov.

chiara

Na VOYO je prišel slovenski film WC kaseta

Ali veste, kako hitro se lahko simpatično družinsko potovanje z avtodomom sprevrže v nočno moro? Če je v avtodomu polna WC kaseta, ki se je ne da izprazniti, je odgovor: zelo hitro. To je premisa kratkega slovenskega filma režiserja Predraga Rajčića, ki je nedavno prejel posebno omembo žirije na FNF – Festivalu neodvisnega filma, zdaj pa si ga lahko ogledajo vsi uporabniki in uporabnice VOYO.

WC kaseta

Na Planet prihaja Peklenska kuhinja Gordona Ramsayja

Po koncu ljubezenskega šova Poroka na prvi pogled bodo gledalci na Planetu zdaj lahko spremljali najnovejšo sezono kuharske tekmovalne oddaje Gordona Ramsayja Peklenska kuhinja (Hell`s Kitchen). Na sporedu bo od ponedeljka do srede ob 21.20 na Planetu.

Peklenska kuhinja

Z dobrodelnim SMS na spektakel Gorana Dragića

24. avgusta 2024 se bo od aktivne športne kariere veličastno poslovila ena od največjih slovenskih športnih osebnosti, Goran Dragić. Slovo legende bo možno spremljati v živo iz Stožic in na programih RTV Slovenija. Vsi tisti, ki si ogleda omenjenega športnega spektakla v živo niso mogli zagotoviti, imajo do vključno 10. avgusta možnost, da s poslanim dobrodelnim SMS GOGI10 na 1919 sodelujejo v žrebu in se z malo sreče od Gorana poslovijo v razprodanih Stožicah.

Goran Dragić

Intervju

tadel
12. 07. 2024

Z Boštjanom Tadlom, med drugim tudi nekdanjim odgovornim urednikom Marketing magazina,…

Življenje z znaMMkami
24. 06. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

"Težko rečem, katera je najboljša oglaševalska akcija zadnjega leta, ker mi nobena ni ostala v spominu."

Anže Jereb
19. 06. 2024

Ko smo na MM-u izbirali kreativnega direktorja leta, smo v prvi deseterici slovenskih…

Tako v Ljubljani kot v Kijevu se je v zadnjih 25-ih letih veliko spremenilo in vzporednic ne bi mogel potegniti niti med dvema agencijama na svetu.…

Naši avtorji