h
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

MOSS: Nov rekord 24ur.com

Spletna stran 24ur.com je v avgustu zabeležila nov rekord obiskov v obdobju enega meseca; kar 1.126.780 uporabnikov jo je namreč obiskalo vsaj enkrat. To je še boljši mesečni doseg od julijskega rekorda. Ekipa, ki ureja spletno stran, je ob tem izrazila ponos in zadovoljstvo, da bralci in bralke prepoznavajo kakovost in kredibilnost njihovih novic. »Aktualne in najbolj ažurne informacije, novice iz prve roke, ozadja in poglobljena branja ter ekskluzivne zgodbe so dobesedno na dosegu vsake roke,« trdijo.

MOSS

Deseta serija Lahkonočnic namenjena spodbujanju pripovedovanja

Zadnje poročilo Mednarodne raziskave napredka bralne pismenosti je slovenske otroke uvrstilo v spodnjo polovico sodelujočih držav in pokazalo, da je bralna pismenost pri nas v zadnjih letih upadla. Nova serija pravljic Lahkonočnic, projekta A1 Slovenija, zato s pripovedovalskimi spodbudami otrokom pomaga osvojiti to veščino. Premišljeno zasnovana zvočno pravljična nanizanka v petih delih je nastala v sodelovanju s strokovnjaki in znanimi ustvarjalci, prvi del pa je že na voljo za poslušanje v mobilni aplikaciji Lahkonočnice.

Lahkonočnice

Razpisani so novi termini za Dimaq izobraževanje

V IAB Slovenija organizirajo petdnevno intenzivno DIMAQ izobraževanje, ki bo med 5. in 17. oktobrom 2023. Na izobraževanju bodo udeleženci podrobneje spoznali 12 področij digitalnega marketinga, bolje razumeli digitalni ekosistem, izpopolnili svoje znanje digitalnega marketinga in ga izkoristili v prid svojim poslovnim ciljem ter pridobili mednarodno priznan certifikat digitalnega marketinga DIMAQ. Več informacij na povezavi.

Dimaq

Rezultati podjetja Spar Slovenija v letu 2022

V Sparu Slovenija so na tiskovni konferenci predstavili svoje poslovne rezultate v letu 2022. Eno ključnih sporočil je bilo, da je trgovina nizkoprofitabilna in izjemno konkurenčna dejavnost. Podjetje Spar Slovenija je v letu 2022 poslovalno stabilno, imelo je rast prometa, njegova dobičkonosnost prihodkov pa je znašala 1,75 %. Ustvarili so 1.064 mio evrov bruto prometa, kar je 10,8 % več kot leto prej. K dobrim poslovnim rezultatom so pripomogli uspešna poslovna strategija in prilagajanje potrebam kupcev ter racionalizacija poslovanja.

»Še naprej želimo biti prvi v širokem izboru izdelkov, svežini in kakovosti ter kupcem zagotavljati najboljšo nakupovalno izkušnjo. Naš cilj je, da vsak kupec odide iz naše trgovine z občutkom, da je za svoj denar prejel največ, ter da je na enem mestu dobil vse, kar potrebuje,« je ob tej priložnosti povedal David Kovačič, glavni izvršni direktor Spar Slovenija.

Spar Slovenija

HOFER prispeval 65.000 evrov za Botrstvo

HOFER s skladom SKUPAJ za FER otroštvo finančno podpira otroke vseh starosti, ki so vključeni v program Botrstvo. V letošnji sklad je prispeval 65.000 evrov, od tega je za aktivnosti mladostnikov in dijakov namenjenih 30.000 evrov. V devetletnem sodelovanju je HOFER s svojimi kupci Botrstvu namenil že skoraj milijon evrov, v tem času pa so nekateri otroci Botrstva že odrasli in se danes izobražujejo na priznanih evropskih univerzah.

Botrstvo

Nazaj v šolo z večjo odpornostjo

V Medexu so razvili linijo izdelkov Junior, ki vključuje matični mleček, sirupe in propolis za otroke. Ti že generacije predstavljajo pravo imunsko zaščito in vir energije za šolarje, odslej pa vsebujejo tudi simpatične nalepke, s katerimi otroci lahko v albumu Čebelje dogodivščine zberejo svojo čebeljo družino. 

Junior

Dobrodelni golf turnir Antona Majhna

Zadnjo avgustovsko nedeljo je Cubo Golf Smlednik gostil dobrodelni turnir Antona Majhna. Anton Majhen, psihoterapevt, mentalni trener in ustanovitelj Inštituta za raziskovanje in razvoj coaching psihologije, ki je boj z dolgoletno boleznijo izgubil lani, je bil vrsto let podporni član PGA Slovenije (Združenja profesionalnih golfistov Slovenije). Združenje je skupaj z Antonovo ženo, Mojco Madeo Majhen, letos prvič priredilo dobrodelni memorial, za katerega si želijo, da bi postal tradicionalen. S skupnimi močmi so zbrali 4000 evrov – od tega so jih polovico namenili društvu Rdeči noski, polovico pa Golf zvezi Slovenije za bodoče mlade upe.

Anton Majhen

Tekmovanje za Naj planinsko kočo je končano

V akciji Naj planinska koča, ki je na Siol.net, v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije potekala že deveto sezono, so bralci Siol.net z glasovanjem med 152 planinskimi kočami (29 visokogorskih in 123 planinskih koč na nižje ležečih predelih) izbrali najboljši. Naziv naj planinska koča 2023 je pripadel Planinski koči na Sv. Jakobu, naj visokogorska planinska koča 2023 pa je postalo Zavetišče v Hudičevem borštu.

Naj planinska koča

Lamborghini iz kock LEGO v naravni velikosti v Cityparku

Do 20. septembra bo v Cityparku na ogled Lamborghini iz kock LEGO. Vanj so vložili 8.660 ur dela, sestavlja ga preko 400.000 kock in tehta več kot dve toni. Model, na katerem je delalo 15 strokovnjakov, vključuje delujoče svetlobne elemente in izjemno realistično izdelano notranjost. V izstopajočo zeleno barvo ga je s posebno UV tehniko barvanja »oblekel« eden od uradnih Lamborghinijevih ličarjev.

Lamborghini

Umek ob 30-letnici na odru Kurzschlussa

22. decembra 2023 bodo na svoj račun prišli 'tehnoljubci'. Ob praznovanju 30-letnice legendarnega Umeka bo z njim na oder Kurzschlussa stopil DJ Rush iz Chicaga. DJ Rush je znan po dinamičnih ritmih in svetovno znanih hitih, kot so »Get On Up« in »Freaks on Hubbard.«

DJ Rush

Pro Plus: 70 minut več informativnih vsebin

4. septembra so na uredništvih informativnega programa Pro Plus predstavili osveženi in nadgrajeni oddaji Svet na Kanalu A  in 24UR na POP TV. »Gledalcem bomo tedensko ponudili 70 minut informativnih vsebin več. S spremembo programske sheme bomo tako omogočili kar dve uri in pol kakovostnih poročil v kosu; naprej s popoldanskimi poročili na POP TV, s Svetom na Kanalu A in nato z osrednjo oddajo 24UR. Prav tako verjamemo, da bomo z obogatenim Svetom zadovoljili tudi najbolj zahtevno občinstvo,« je povedal Damjan Košec, vodja informativnega uredništva.

Pro Plus

Kekova Skrita kamera ponovno na TV SLO

V nedeljo, 17. septembra 2023, se z novo sezono na TV SLO 1 vrača oddaja Nedeljsko popoldne, tokrat z rubriko Skrita kamera, ki jo bo za gledalce vsako nedeljo ponovno pripravljal Franci Kek. Kekova Skrita kamera letos praznuje dvajset let. Prvič je bila za Televizijo Slovenija posneta januarja 2003, in sicer za nedeljsko oddajo TLP.

kek

Oddaja Galileo se vrača na Planet

Oddaja Galileo, ki se na poljuden in zabaven način loteva raziskovanja raznolikih in zahtevnih tem, se vrača na Planet, kjer bo na sporedu ob četrtkih ob 20. uri. Oddajo, ki slovi po svoji edinstveni mešanici zabave in izobraževanja ter raziskuje široko paleto tem – od znanosti, tehnologije in gastronomije do vsakdanjega življenja, bo vodil Igor Krmelj.

Galileo

Intervju

tadel
12. 07. 2024

Z Boštjanom Tadlom, med drugim tudi nekdanjim odgovornim urednikom Marketing magazina,…

Življenje z znaMMkami
24. 06. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

"Težko rečem, katera je najboljša oglaševalska akcija zadnjega leta, ker mi nobena ni ostala v spominu."

Anže Jereb
19. 06. 2024

Ko smo na MM-u izbirali kreativnega direktorja leta, smo v prvi deseterici slovenskih…

Tako v Ljubljani kot v Kijevu se je v zadnjih 25-ih letih veliko spremenilo in vzporednic ne bi mogel potegniti niti med dvema agencijama na svetu.…

Naši avtorji