• Facebook
  • Twitter
  • RSS

10 let ekskluzivnih Argetinih okusov

Blagovna znamka Argeta Exclusive je v desetih letih ustvarila enajst različnih ekskluzivnih gurmanskih okusov, ki so nastali tudi v sodelovanju z domačimi in tujimi chefikuharskimi mojstri. Ob svojem jubileju so svojim uporabnikom ponudili predstavili omejeno izdajo dvojnega pakiranja preteklih priljubljenih okusov, ustanovili pa so tudi Argeta Exclusive Akademijo.

Chefi Teo Fernetich (restavracija San Rocco), Janez Bratovž (JB restavracija), Nikola Tadijanović (restavracija Stari Kaštel) in Luka Košir (gostišče Grič)

Zgodba Argete Exclusive, prestižne linije blagovne znamke Argeta, se je začela leta 2009 s prvo divjačinsko pašteto Argeta Exclusive, tej pa je sledilo še 10 različnih premijskih okusov v raznovrstnih izdajah. Njihov cilj je bil približati vrhunsko kulinariko vsem, ki cenijo kakovost, dobre okuse in gurmanske užitke. V tem času so sodelovali s priznanimi kuharji, med drugim s Teom Fernetichem (restavracija San Rocco), Tomažem Kavčičem (Gostilna pri Lojzetu), Alessandro Gavagno (La Subida), Nikolo Tadijanovićem (restavracija Stari Kaštel), Janezom Bratovžem (JB restavracija) in Luko Koširjem (gostišče Grič).

»Argeta Exclusive želi odkrivati nova obzorja kulinaričnih užitkov in jih pripeljati do vseh, ki znajo ceniti okusno kakovost. Mislim, da je v preteklih desetih letih to tudi dosegla. Zahvala za dosežke gre vsem kuharskih mojstrom, saj omenjenih ekskluzivnih doživetij brez njihovega truda ne bi bilo, ter seveda izkušeni ekipi Argetinih strokovnjakov,« je ob tej priložnosti dejal Enzo Smrekar, podpredsednik Skupine Atlantic Grupa za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo ter idejni oče Argete Exclusive.

Enzo Smrekar, idejni oče Argeta Exclusive

Ob deseti obletnici so se zazrli v prihodnost, ki jo po njihovem mnenju krojijo mladi upi. V ta namen so ustanovili dolgoročni, družbeno odgovorni projekt Argeta Exclusive Akademija. V njenem okviru bo Argeta Exclusive v sodelovanju z najboljšima šolama gastronomije v Sloveniji in na Hrvaškem podprla dva mlada kuharska talenta ter prispevala k razvoju kakovostnih kuharskih kadrov na slovenskih in hrvaških tleh. Udeleženca prve Argete Akademije sta Jaka Martinčič iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC) in Ana Mucić iz ASPIRA University na Hrvaškem, ki bosta dobila priložnost plemenititi svoje kuharske spretnosti pri petih kuharskih mojstrih, ki so do zdaj ustvarjali Argeto Exclusive

Chefi s študentoma Argeta Exclusive Akademije in Špela Cocej Minatti, Atlantic Grupa

Desetletje kulinaričnih zgodb je Argeta Exclusive obeležila na kulinaričnem razvajanju v restavraciji Tri lučke pri Krškem, na katerem so se gostom predstavili Teo Fernetich, Nikola Tadijanović, Janez Bratovž in Luka Košir s svojimi hodi iz lokalnih sestavin, ustvarjalec zadnjega koraka tega kulinaričnega popotovanja pa je bil Dejan Mastnak, kuhar v restavraciji Tri lučke.

Krožnik Janeza Bratovža, surova tuna z avokadom, pomarančno peno z ingverjem in ocvrto nori algo