potovanja
Vpogled

Slovenci bodo še potovali

Slovencev covid-19 ni odvrnil niti od potovanj niti od letenja, ugotavlja Nomago v svoji raziskavi, v katero so zajeli 820 slovenskih anketirancev.

V anketi, katere namen je bil ugotoviti, kako se je spremenil odnos Slovencev do potovanj med in po epidemiji, so anketirance spraševali tudi o tem, ali imajo po novem zadržke pri potovanju z letalom, kam se bodo letos odpravili na dopust in katero prevozno sredstvo bodo uporabili za naslednje potovanje.

80 % vprašanih je povedalo, da nimajo zadržkov pred letenjem, prvi polet pa si jih 40 % želi opraviti takoj, ko bo možno (28 % letos jeseni ali pozimi, 32 % pa naslednje leto). Približno tretjina se jih bo letos poleti odpravila na Hrvaško, 26 % jih bo ostalo v Sloveniji, dobrih 10 % jih računa na Grčijo, preostalih 24 % pa se bo odpravilo drugam po svetu oz. Evropi. Dobra polovica vprašanih bo na dopust odšla z avtom, slabih 40 % pa z letalom. Kar 85 % jih dopusta zaradi pandemije ne bo skrajšalo, več kot polovica pa bi doplačala zavarovanje za covid-19.  Na vprašanje, kdaj načrtujejo svoje prvo naslednje potovanje, je 16 % vprašanih odgovorilo, da že junija, skoraj 50 % julija in avgusta, petina jeseni, in le 14 % v letu 2021.

nomago

Slovenci imamo potovanja v genih

Po besedah Marjana Beltrama, izvršnega direktorja za turizem in storitve mobilnosti v Nomagu, imamo Slovenci potovanja v genih in se jim ne bomo odpovedali. »Počasi se bomo vrnili v ustaljene tirnice, previdneje potovali, nekaj časa nosili maske, si večkrat umili roke. A kot nam je pokazala tudi ta anketa, so potovanja, tudi tista daljša in z letalom, Slovencem že postala življenjski slog,« pravi. V Nomago Travel dodajajo, da so zato, ker se v vse države še ne da potovati in bodo dopustniki ter popotniki izbirali bližnje destinacije, svojo ponudbo letos nekoliko prilagodili.

Intervju

leanpay
07. 08. 2020

Janko Medja, ki ga večina Slovencev pozna kot nekdanjega prvega moža NLB, je zdaj…

Leanpay je vezni člen med trgovci oz. ponudniki storitev in potrošniki. Naša storitev obročnega plačila je preprosta – ključno je zmanjševanje trenja…

dali
24. 07. 2020

Dali Bungič je del agencije Luna že dve tretjini njenega obstoja. V njej je začela kot…

Ozrli smo se na doslej prehojeno pot Lune, se dotaknili tako njenih vzponov kot tudi padcev in se posvetili tudi odnosu med »čustvi in številkami«,…

Maja Čander
10. 07. 2020

Maja Čander se je po dolgih letih novinarske kariere podala na samostojno pot in…

Petčlanska ekipa agencije v prvi vrsti stavi na kakovostne vsebine, ki jih zagotavlja preplet njihovih raznolikih znanj, veščin in izkušenj.

Naši avtorji