wolt1
Vpogled

Najdražji nakup preko Wolta je lani znašal skoraj 1800 evrov

Wolt, ponudnik dostave hrane in hitre trgovine, obeležuje tretje leto delovanja v Sloveniji. Ob tej priložnosti so na podlagi podatkov o naročilih v minulem letu razkrili slovenske trende naročanja na dom.

V zadnjem letu smo Slovenci preko Wolta naročili več kot 37.921 različnih izdelkov. Najdražji nakup je bil vreden 1.799,99 evra, šlo pa je za telefon Samsung Galaxy Z Fold3, ki je sicer tudi najdražji izdelek, ki ga lahko uporabniki najdejo na Woltovi platformi.

wolt samsung

V segmentu živil so Mariborčani najpogosteje naročili kruh, čips in pivo, v Ljubljani so na prvem mestu po priljubljenosti banane, sledita jim kruh in mleko. V Kopru najraje naročijo malvazijo, v Murski Soboti in na Ptuju mleko, v Novem mestu šopke, v Celju žemljice, v Velenju in Domžalah tortice, v Kranju energijske napitke, v Novi Gorici pa banane in pivo. In ko smo ravno pri pivu: v Mariboru se proda 25 odstotkov več piva Laško kot Union, medtem ko se v Ljubljani proda 37 odstotkov več Uniona kot Laškega.

Poskočila je prodaja veganskih izdelkov

Ena od tržnih niš očitno postajajo veganski izdelki, saj je njihova prodaja v zadnjem letu poskočila za 309 odstotkov. Največ veganskih izdelkov se proda med 12. in 14. uro, torej predvsem v času kosil, in ob večernih urah, natančneje med 19. in 20. uro. Veganske izdelke uporabniki naročajo predvsem med tednom, medtem ko konec tedna nanje nekoliko pozabijo, saj takrat pozornost usmerijo predvsem v brezalkoholne pijače, pivo in vino.

Nakupi se spreminjajo glede na sezono

Pri Woltu ugotavljajo, da se naročanje izdelkov razlikuje tudi glede na letni čas. Zadnji deževni konec tedna so uporabniki naročali tudi dežnike in plinske jeklenke, ker se bliža noč čarovnic, pa se v košaricah uporabnikov že najdejo buče za izrezovanje. Pozimi bodo lahko na dom naročili tudi novoletne jelke in darila, ki jih bodo postavili pod njih. Ob praznikih (ne le za novo leto, ampak tudi za valentinovo, ob dnevu žena ali materinskem dnevu) namreč dostava daril ekstremno naraste. Uporabniki svoje najdražje najraje razveselijo z rožami, sladicami in vinom, za darilo pa so Woltovi dostavljavci že dostavili tudi električni skiro.

zanimivi nakupi

498

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

nikolova
29. 11. 2022

Na avgustovski konferenci Conventa Crossover, kjer so letos še več poudarka namenili…

»Stalno komuniciranje, da ste naredili korake na poti k trajnosti, bo prispevalo k spreminjanju ustaljenih norm in ljudje bodo sprejeli, da je…

zapancic
28. 11. 2022

V petek so na 38. Slovenskem knjižnem sejmu razglasili knjgo leta. To je postala knjiga…

David Zupančič v knjigi ne skriva, da je zdravniški poklic naporen. Kljub temu pravi, da ne razmišlja o spremembi kariere. »Konec koncev potrebujem…

kristina gregorc
19. 11. 2022

Kristina Gregorc ima pri svojih zgolj 27-ih letih za seboj že zavidljivo karierno pot. A…

»Menim, da leta pravzaprav niso pomembna. Prevečkrat na vse gledamo skozi prizmo let – tako pri mlajših kot starejših – in potem si že na podlagi…

Naši avtorji