lolita
Opaženo

Opazili smo: Nova Lolita na Eipprovi

Na Eipprovi ulici v Ljubljani je Kaval Group odprl novo kavarno in slaščičarno Lolita. Koncept novega lokala in franšize so zasnovali skupaj z arhitekturnim birojem Triiije.

Nova Lolita goste trenutno vabi na senčni vrt, jeseni pa se bodo odprla še vrata v notranjost. Tam bo do konca poletja gostom na očeh, skupaj z birojem Triiije, svojo prostorsko intervencijo Lovers' Deal ustvarjal Jaša Mrevlje Pollak. »Lolita Eipprova se Francozu, po katerem je poimenovana ulica oz. njegovi deželi, poklanja s tremi belimi francoskimi vrati na pročelju in s trojno simboliko označuje tudi biro Triiije. Nedavno je tam že bila slaščičarna, nova Lolita pa bo še mnogo več,« so povedali za MM in dodali, da v prijazno ulico umirjene živahnosti prinašajo svojstven koncept, preplet kreative in gostinstva.

Platforma za gostujoče kreativce

Unikatno oblikovan prostor bo poleg gostinskega lokala deloval tudi kot platforma za gostujoče kreativce z več področij ustvarjalnosti. Ti bodo vsakodnevno skrbeli za dinamiko in s tem edinstveno doživetje ob vsakem obisku. »Z novo Lolito dobivamo prostor prepleta kreativnih energij, kot ga pri nas še ne poznamo. Že naš osnovni tim, ki je z roko v roki ustvarjal koncept in podobo, krepko presega tradicionalne meje, saj gre za tesno sodelovanje konceptualne umetnosti in oblikovanja interierja. Poleg tega so z nami še ustvarjalec slaščic, barista in najizkušenejši gostinci, v nadaljevanju pa bomo k sodelovanju povabili še gostujoče slaščičarske mojstre in druge kreativce,« je povedal Andrej Mercina iz biroja Triiije.

Snujejo že tretjo lokacijo

Blagovna znamka z novo, drugo Lolito, postaja franšiza, snujejo pa tudi že tretjo lokacijo. Avtor nove celostne podobe, ki bo sčasoma označevala vse Lolite, je grafični oblikovalec Ljubo Bratina, ki bo kmalu osvežil tudi tudi originalno Lolito na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani.

 

Intervju

dali
24. 07. 2020

Dali Bungič je del agencije Luna že dve tretjini njenega obstoja. V njej je začela kot…

Ozrli smo se na doslej prehojeno pot Lune, se dotaknili tako njenih vzponov kot tudi padcev in se posvetili tudi odnosu med »čustvi in številkami«,…

Maja Čander
10. 07. 2020

Maja Čander se je po dolgih letih novinarske kariere podala na samostojno pot in…

Petčlanska ekipa agencije v prvi vrsti stavi na kakovostne vsebine, ki jih zagotavlja preplet njihovih raznolikih znanj, veščin in izkušenj.

emir mušić
03. 07. 2020

O tem, kako so se pri Šport TV-ju odzvali na krizne razmere in njihovih programskih…

Športne televizije smo bile med najbolj prizadetimi dejavnostmi, saj je bila naša osnovna dejavnost, t. i. core business, prekinjena praktično po…

Naši avtorji