tetra
Opaženo

Opazili smo: Embalažo odlagajmo pravilno

Družba Tetra Pak se je povezala z založbo Adria Media Ljubljana in nastala je serija videoreceptov, kjer članice uredništev revij ob kuhanju ozaveščajo o pravilnem ravnanju z embalažo – v tem primeru embalažo Tetra Pak.

Projekta so se lotili, ker se po njihovih besedah zavedajo, kako pomembno je opominjati potrošnike, da je po uporabi izdelkov z embalažo treba ravnati odgovorno, torej jo odložiti na pravilen način in v pravi zabojnik za odpadke. Velik del pravilno odložene embalaže se namreč lahko ponovno uporabi. Na ta način potrošniki varujemo primarne vire, torej posredno varujemo okolje in omogočamo trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo.

Družba Tetra Pak je v izobraževalni projekt o pomenu krožnosti oziroma krožnega gospodarstva njihove embalaže med potrošniki ponovno združila Ljubljanske mlekarne in Dano kot proizvajalca izdelkov v embalaži Tetra Pak, Valtex kot distributerja recikliranega higienskega papirja v Sloveniji ter papirnico Lucart, kjer odpadno embalažo Tetra Pak reciklirajo in izdelajo nove, kakovostne izdelke, v projekt pa so se vključile tudi članice uredništev Adria Media Ljubljana, s prazničnimi koktajli, mlečnimi piškoti in kakavom ter palačinkami in limonado.

tetrapak

478-88

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

bla
20. 01. 2022

Klemen Peternel, direktor družbe Kalmia, poudarja, da NFT nosi pravo vrednost šele takrat…

V svetu blockchaina se vse dogaja s hitrostjo, ki je svetlobna v primerjavi z običajnim svetom, toda tehnologija je vedno bolj preizkušena in postaja…

bla
17. 01. 2022

Z Martino Wanis in Janom Šlambergerjem, zmagovalcema 6. sezone Štartaj Slovenija, smo se…

Če so nam oddaje nekaj pokazale, je to, da slovenski kupci želijo vedeti, od kod izvira hrana, ki jo uživajo.

teržan
15. 01. 2022

Z Darjo Teržan, izvršno direktorico poslovnega področja Donat v Atlantic Grupi, smo se…

»V marketingu se vse začne in v marketingu se vse konča. Kdor v poslovnem svetu tega danes ne razume, bo imel resne težave, morda ne letos, a v…

Naši avtorji