oraketa
Opaženo

Ma ne kompliciraj!

»Voyko je prispel iz vesolja, da predstavi najmanj zapleteno vitaminsko osvežitev, Oraketo Voyager,« pravijo v Radenski Adriatic.

Kratek opis akcije: »Kdo je on? Vesoljski popotnik? Skrivnostni astronavt? Vesoljec? To je Voyko. Njegova misija je odpraviti vse zaplete v vesolju in dostaviti najmanj zapleteno vnaprej pripravljeno vitaminsko osvežitev v pločevinki – Oraketo Voyager,« pravijo snovalci akcije, ki predstavljajo najnovejši izdelek iz Radenske Adriatic. »Okusi so znani, vitamini so na mestu, ni mehurčkov, ni dodanih umetnih sladil, barvil niti konzervansov. Prihaja v 250-mililitrski pločevinki in se odpira na najbolj enostaven način. Le eno odločitev morate sprejeti – boste izbrali okus pomaranče ali eksotičnega sadja?« dodajajo.

Posebnost pijače je, da je »zmešana vnaprej« in na ta način omogoča vitaminsko osvežitev na najenostavnejši način. Da bi prenesli to sporočilo, so ustvarili lik Voykota, ki med kampanjo s sporočilom »Ma ne kompliciraj!« na različne načine predstavlja prednosti izdelka.

Glavna aktivacija se odvija na digitalnih kanalih. V ta namen so zasnovali zabavne videoposnetke, v katerih Voyko skače iz videa in predstavlja Oraketo Voyager. Sledilci ga lahko vprašajo za nasvet, Voyko pa jim s svojimi nasveti poskuša poenostaviti življenje.

oraketa1

oraketa2

Elementi akcije: oglaševanje na zunanjih oglasnih površinah, digitalno oglaševanje, sodelovanje z vplivneži, komunikacija na družbenih omrežjih, komunikacija na prodajnih mestih

Predstavnika naročnika: Primož Rok Puppis in Eglė Wehle

Vodja projekta v agenciji: Mladen Gvozden

Kreativna direktorja: Jelena Fiškuš in Sean Poropat

Tekstopisca: Viktor Slavić in Maša Vukovič

Oblikovalci: Martina Ukić, Aleksandar Živanov, Sanda Maričić, Valentina Beg in Rajko Ban

Digitalni strateg: Lucija Potočnik

Digitalni specialist: Monica Antolović

Produkcijski hiši: Studio Sonda, Rose-Art

Medijska agencija: Ascanius Media

Trajanje akcije: maj–jun 2023

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji