planet tv
Aktualno

Planet TV: več informativnega programa, začasno ukinjeno snemanje razvedrilnih oddaj

Televizijski programi v času koronakrize doživljajo neobičajno visoko rast gledanosti. Tokrat smo se pozanimali na Planet TV, kako so se tudi s programskega vidika prilagodili trenutnemu stanju povečane pozornosti gledalcev.

»Uredništvo informativnega programa Planet TV v času epidemije od ponedeljka do petka ustvarja šest informativnih oddaj Planet18: štiri kratka izredna poročila, vsako polno uro od 14. do 17. ure, osrednjo informativno oddajo ob 18. uri in še večerna poročila. Kot poudarjajo, je varnost novinarjev pri tem na prvem mestu, zato so trenutno razdeljeni v dve ekipi. »S tem smo zagotovili, da je na velikem prostoru manjše število ljudi. Za teren se ekipe ustrezno opremijo, pri tem ves čas pazijo na varnostno razdaljo in se držijo priporočil NIJZ oziroma upoštevajo vsakodnevne preventivne ukrepe. Tudi delo v uredništvu Siol.net poteka nemoteno, a v veliki večini od doma, ker jim to narava dela tudi dopušča.« je za MM povedala Metka Urbanija, vodja marketinga Planet TV.

Snemanje lastnih oddaj začasno ukinjeno

Epidemija koronavirusa je vplivala tudi na spored Planet TV. Zaradi ukrepov so morali snemanje lastnih oddaj začasno prekiniti in posledično to pomeni, da bodo na sporedu le tiste, ki so bile posnete pred sprejetimi ukrepi. »Prekinili smo snemanje serije Srečno samski, oddajo Gasilci in glasbeno oddajo Pri Črnem Petru. Za zdaj se snemata še oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem in  kviz Milijonar obe brez občinstva. Zaradi prekinitev tekem prve nogometne lige Telekom Slovenije smo bili prisiljeni umakniti s sporeda tudi te. Ker pa smo po zakonu dolžni zagotoviti določen delež lastne produkcije, te največkrat nadomeščamo s ponovitvami starih oziroma že posnetih oddaj lastne produkcije,« še pravi Metka Urbanija.

Intervju

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

grace
12. 04. 2024

Z Grace Andrews, direktorico marketinga pri podkastu The Diary of CEO, ki bo nastopila na…

The Diary of CEO smo že od začetka obravnavali kot oddajo in ne kot podkast, kar pomeni, da za vsako epizodo ustvarimo filmskemu podoben napovednik.

Naši avtorji