camp
Dogodki

Počitniški tabor, ki združuje šport in naravo

Ob koncu šolskega leta se mnogo staršev sprašuje, kako bodo njihovi otroci preživeli počitniške dni. Podjetje Flow Ramps za ljubitelje aktivnih počitnic že tretjič organizira poletni tabor v kampu Menina, kjer rdečo nit predstavljajo urbani športi.

Tabor bo potekal od 28. junija do 3. julija 2020, organizatorji pa zatrjujejo, da kljub epidemiji, ki je za nami, vzdušje nikakor ne bo drugačno od prejšnjih let. »Naše poslanstvo je, da otrokom pričaramo nepozaben teden, poln zanimivih vsebin in doživetij. Prav vse aktivnosti bomo izpeljali v načrtovanem obsegu, glede varnosti pa bo poskrbljeno, kot to predvidevajo priporočila NIJZ,« je za MM povedal Miha Glavič.

Za ljubitelje urbanih športov in športov na prostem

Poletni tabor združuje urbane športe (BMX in skateboarding) in športe na prostem (rafting, zip-line, adrenalinski park, supanje, plezanje, kopanje v jezeru), namenjen pa je otrokom, starim od 9 do 15 let. Skupine oblikujejo starostno, številčno (največ šest otrok na vaditelja) ter glede na predznanje. »Veliko dela temelji na individualnem pristopu naših vodnikov, ki ves čas skrbijo za varnost in dobro vzdušje. Nastanitev je urejena v mobilnih hišicah. V vsaki hiški so po štirje otroci, ki imajo v kampu urejen tudi polni penzion,« pravi organizator, ki dodaja, da otrokom nudijo tudi možnost brezplačne izposoje opreme.

camp1

Šport, ki spodbuja kreativno razmišljanje

V podjetju Flow Ramps delujejo kot ekipa, ki svoja znanja prenaša na nove generacije z željo po razvoju športov, v katere globoko verjamejo. Od ustanovitve znamke leta 2017 pa do danes so organizirali več kot petdeset dogodkov v petih državah in se tako dotaknili velikega števila otrok in mladih. »Zdrava popularizacija urbanih športov je bilo naše glavno vodilo še preden smo začeli s Flow Ramps. Vsi smo veliki navdušenci in menimo, da sta rolkanje in BMX odlična športa za celostni razvoj posameznika. Oba zahtevata kopico motoričnih spretnosti in spodbujata kreativno razmišljanje. Skoraj ni športa, ki bi se lahko s tega vidika sploh primerjal z njima. Kljub večkrat napačnemu dojemanju, da sta 'rezervirana' le za peščico, sta oba športa zelo primerna za vseživljenjsko rekreativno ukvarjanje, saj trdno verjemamo v misel: 'Enkrat skejter, vedno skejter,« so povedali za MM.

camp2

 

MM_naslovnica

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

afrodita danica
27. 01. 2021

Kozmetika Afrodita letos praznuje že svojo 50. obletnico. Ob pomembni prelomnici te…

eva premk bogataj
23. 01. 2021

V času, ko smo in še bomo zaprti med štiri stene, ponovno odkrivamo, da je knjiga lahko…

Martina Merslavič
22. 01. 2021

Martina Merslavič ima dolgoletne izkušnje s področja odnosov z javnostmi; bila je…

Naši avtorji