photo
Dogodki

Mlada menedžerka 2019 je direktorica AMZS Lucija Sajevec

Na januarskem srečanju Združenja Manager so poleg priznanja za življenjsko delo podelili tudi priznanje za mlado menedžerko 2019, ki ga je prejela Lucija Sajevec, direktorica družbe AMZS.

»Naša zgodba je zgodba 110-letnega poslanstva. Zdaj je čas, da stopimo na pot sodobne mobilnosti, trajnostno naravnani kot integrator mobilnosti. Večkrat omenim, da se velikokrat peljemo od točke A do točke B vsak v svojem avtomobilu. Zmagali bomo takrat, ko se bomo peljali vsi v skupnem avtobusu proti skupnemu cilju,« je ob prejemu priznanja v spremstvu ožje ekipe na odru izpostavila nagrajenka.

Lucija Sajevec vodi AMZS od konca leta 2014. V tem času so pod njenim vodstvom povečali tržni delež in pokritost slovenskega prostora. Ob tem izvajajo preobrazbo podjetja in digitalizacijo poslovanja ter spreminjajo organizacijsko kulturo, ki postaja vse bolj agilna, povečali pa so tudi zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih. V prvem letu pod njenim vodstvom se je ob implementaciji novega plačnega sistema in novih zaposlitvah masa bruto plač povečala za milijon evrov. Kot pravi, ji je ta, takrat tvegana odločitev, potrdila, da se investicija v zaposlene vedno povrne. Prav zaposleni ter kakovost njihovega znanja in odgovornosti so po njenih besedah prvi dejavnik uspeha. AMZS je v letu 2018 ustvaril 24 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za 36 odstotkov več kot leta 2014. V tem času se je za 30 odstotkov povečalo tudi število zaposlenih, ki jih je zdaj 420.

Prihodnost je v trajnostno naravnani mobilnosti

V prihodnosti se bo AMZS usmeril v sodobno, trajnostno naravnano mobilnost. Da bi soustvarjal trende sodobne mobilnosti, se je vključil v zagonski družbi, ki razvijata rešitve za samovozeča vozila in visokotehnološke simulatorje vožnje. Ob tem ozavešča o nujnosti sprejemanja novih, okolju prijaznejših oblik mobilnosti, kot so skupne vožnje, souporaba vozil, javni prevoz na zahtevo in okolju prijazne oblike pogona vozil. S projektom #AMZSkrbni so se v AMZS zavezali k skrbi za naravno okolje, velik poudarek pa dajejo tudi družbeni odgovornosti, saj v vrtcih in šolah ozaveščajo otroke o pomenu varne mobilnosti, izvajajo programe varne vožnje in vzgajajo varne voznike. S projektom Mobilnost za vse si prizadevajo za uresničevanje pravice invalidov do varne mobilnosti.

Intervju

kolster
26. 10. 2020

Danski marketinški aktivist Thomas Kolster, znan po vzdevku Mr. Goodvertising, je…

atkv
21. 10. 2020

V času širjenja covida-19 se je še bolj jasno izkazalo, kako močno je digitalizacija na…

medja
19. 10. 2020

»Ne moremo preprečiti podjetjem, da proizvajajo 'sranje', lahko pa pomagamo…

Naši avtorji