jn
Diggit

Prijave za Googlovo letno konfereco I/O so že odprte

Sundar Pichai, izvršni direktor podjetja Alphabet Inc. (Google), je oznanil datum težko pričakovane letne konference I/O, ki se bo 10. maja 2023 odvila na spletu. Prijave na dogodek so že odprte.

V živo pred omejenim občinstvom, preko spleta za registrirane

Mnogi tehnološki analitiki napovedujejo, da bo Google letos na trg poslal več kot 20 izdelkov umetne inteligence, nekatere od njih pa bodo njihovi inženirji podrobneje predstavili 10. maja 2023 na dogodku I/O ( kratica pomeni input/output in pomeni dogodek, katerega poslanstvo je predstaviti inovacije; »Innovation in the Open«).

Pichai je sporočil, da bo dogodek v živo potekal pred zelo omejenim občinstvom, vseeno pa bodo omogočili prenos dogodka tudi za širšo javnost. Zainteresirani se lahko na dogodek registrirajo že zdaj.

Več kot 20 izdelkov, ki jih poganja umetna inteligenca

Največ pozornosti bodo na konferenci I/O namenili tehnologiji umetne inteligence, ki jo samostojno razvija Google. Strokovnjaki pričakujejo novice o Bardu, Googlovi alternativi ChatuGPT ter tudi drugih »futurističnih« izdelkih, ki lahko generirajo slike, pišejo kodo za aplikacije ali testirajo prototipe izdelkov.

Kaj še pričakovati od konference?

Na konferenci bodo kot običajno ponudili informacije o naslednji različici Androida in Chroma, predstavili različne nove dele strojne opreme, kot sta tablici Pixel 7A in Pixel Fold, pričakuje pa se tudi predstavitev drugih novih naprav.

Intervju

tišler
25. 11. 2023

Z Luko Tišlerjem, oblikovalcem, ki se je specializiral za ustvarjanje vizualnih rešitev s…

UI ne ve, kaj so impresije, ne zna pripovedovati zgodbe. Dober fotograf bo na snemanju iz modela lahko izvabil vsa možna čustva, UI pa ne. Ta ti…

Litou
18. 11. 2023

S Stello Litou, ki je poleg vodenja CME Adria in RTL Hrvaška nedavno prevzela tudi mesto…

»Naložbe v produkcijo lokalnih vsebin, naložbe v tehnološke rešitve in krepitev zavedanja o naših blagovnih znamkah so trije stebri naše strategije…

Nina Usnik
11. 11. 2023

Telemach Slovenija je pred svetovnim prvenstvom v košarki predstavil novo komunikacijsko…

»Predvsem sem zadovoljna, da smo ves čas sledili ideji v ozadju kampanje oz. celotne platforme. To je, da pokažemo, da si čustva vedno delimo – tako…

Naši avtorji