jn
Diggit

Najboljši podkasti o bitcoinih (v angleščini) za leto 2023

Spletni medij Stockapps.com je objavil seznam najboljših aktualnih podkastov za začetnike in profesionalne vlagatelje v kriptovalute.

Medij Stockapps.com želi javnosti zagotavljati informacije, ki jih potrebuje za trgovanje, po drugi strani pa ji nudi tudi ustrezna, zanesljiva in aktualna mnenja, vodiče in novice. Tako so se lotili pregleda najboljših podkastov za ljubitelje podatkovnih blokov.

Spremljanje kripto dogajanja za navdušence ni več le dodatna aktivnost ali hobi, temveč bistvenega pomena za vse, ki jih zanimajo bitcoin, etherium, binance coin, litecoin ipd. Vlagatelji lahko ostanejo na tekočem z najnovejšimi vpogledi, novicami in spremembami tudi preko vse bolj priljubljenega medija, podkastov.

Charlie Shrem: Untold Stories

StockApps je Charlieja Shrema označil za enega najglobljih in najjasnejših mislecev v kriptosvetu z veliko zanimivimi zgodbami. Bil je soustanovitelj enega od prvih bitcoin startupov, BitInstant, podjetja, katerega cilj je bil narediti kripto transakcije veliko hitrejše. Pomagal je tudi ustanoviti pomembno Bitcoin Foundation. Shrem je preživel dve leti v zaporu zaradi projekta, povezanega s kripto borzo Silk Road. Teme podkastov vključujejo strategijo kripto naložb, decentralizirane finance, metavesolje, splet 3.0., ustvarjanje bogastva, ...

Laura Shin: Unchained

Lauro Shin so na StockApps označili za vrelec znanja. Shinova je znana kot nekdanja novinarka in višja urednica Forbesa, po knjigi The Cryptopians, v kateri je razkrila hekerja, ki je ukradel Ethereumov DAO 2016, svojih govorih na TEDx in po priljubljenih podkastih. Podkast Unchained je namenjen ljudem, ki jih zanimajo spremembe, ki jih prinaša tehnologijam in za tiste, ki verjamejo, da veriženje blokov spreminja vse človeške interakcije na spletu. Podkast pokriva široko paleto tehničnih in filozofskih tematik - kako je delati v decentralizirani avtonomni organizaciji, etika kaznovanja hekerjev, globoke in dolgoročne strukturne spremembe v svetu zaradi tehnologije in podobno.

Laura Shin: Uncomfirmed

Še en podkast avtorice Laure Shin, a z drugačno vsebino; slednji ne obravnava dolgoročnih strukturnih sprememb, temveč tekoče dogajanje (s tedenskimi vzponi in padci) v kripto svetu. Je tudi krajši, traja 20 minut (Unchained traja eno uro). Uncomfirmed je namenjen ljudem, ki se ukvarjajo s kriptovalutami na vsakodnevni ravni; bodisi vodijo podjetje ali trgujejo s kriptovalutami. Njen pogled na industrijo je edinstven, saj jo bogatijo novinarske izkušnje, po drugi strani pa je »no-coinerka«, kar pomeni, da ne vlaga v kriptovalute. Poslušalci podkasta Unconfirmed na tedenski ravni uživajo v inteligentnih vprašanjih, ki jih postavlja Laura Sin, in se prebijajo skozi ves hrup v ciklu kripto novic in na enostaven način dojamejo bistvo informacij, ki krožijo po medijih.

Peter McCormack: What Bitcoin did?

McCormack je gostitelj kripto podkastov z nekoliko bolj provokativno držo. Sicer nima toliko tehničnega znanja kot mnogi drugi kripto vplivneži, saj prihaja iz panoge digitalnega marketinga. To se kaže v njegovi sposobnosti, kako veliko občinstvo redno privablja k poslušanju njegovih oddaj. Njegov podcast je zelo primeren za začetnike, saj se kripto tematik loteva na bolj preprost način. Ker McCormack vodi tudi priljubljen politični podkast, se politična vprašanja in vpogledi redno pojavljajo tudi v podkastu »What Bitcoin did?«. Aktualne teme vključujejo ozadje rusko-ukrajinske vojne, gospodarsko krizo, voditelj pa se redno loteva tudi poglobljenih pogovorov s tistimi, ki dejansko ustvarjajo podjetja in tehnologijo prihodnosti.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji