bla
Diggit

10. Diggit bo podelil nagrado za najboljši UX 2023

Diggit letos predstavlja posebno tekmovalno kategorijo, v kateri se bodo dobitniki velikih nagrad pomerili za pokal Najboljši UX 2023.

Vsi dobitniki velikih nagrad (več o tekmovanju in kategorijah si lahko preberete na povezavi) bodo prejeli poročila uporabniške izkušnje in s tem ugotovitve, kaj v uporabniških poteh deluje in kaj ne; prihranili bodo čas pri odločanju o izboljšavah, lažje bodo načrtovali prednostne naloge in naslednje korake ter dobili pomoč pri oblikovanju najboljše uporabniške izkušnje.

Zakaj poročilo YouX? Zaradi uporabnikov in vas.

Kvalitativno testiranje spletnih strani s predstavniki ciljne skupine bo potekalo v izvedbi kolektiva za uporabniško izkušnjo YouX. Poročilo YouX pomeni vpogled v več kot 80 odstotkov vseh težav, s katerimi se uporabniki srečujejo na vašem spletnem mestu, trgovini ali mobilni aplikaciji in zajema izsledke kvalitativnega testiranja uporabnosti ter povzetke opazovanja vedenja uporabnika in njegovega miselnega procesa.

»Vizija nagrade YouX je biti prva nagrada, ki bo podeljena na podlagi kvalitativne raziskave uporabnosti med dejanskimi uporabniki,« je povedal Klemen Selakovič, starejši UX/UI-oblikovalec in soustanovitelj kolektiva YouX.

Nove kategorije zlatih nagrad DIGGIT

V tej sekciji so organizatorji uvedli sedem novih kategorij, in sicer digitalno zunanje oglaševanje; oblikovanje s projekti, kjer je oblikovanje pripomoglo do izjemne uporabniške izkušnje; growth oziroma dobre prakse učinkovitostnega marketinga; influencerji oziroma projekti, ki so dobro vpletli vplivneže; raba podatkov s projekti, ki so s pomočjo podatkov ustvarili dodano vrednost; samporomocija agencij, kjer agencije pokažete, kako podkovana je kovačeva kobila in uporabniška izkušnja s praksami izjemne uporabniške izkušnje v vseh digitalnih okoljih.

Digitalna učinkovitost in moč KPI-jev

Največja tekmovalna novost 10. DIGGIT-a je velika nagrada za digitalno učinkovitost, kjer bodo merilo uspešnosti KPI-ji, ki so pomembno vplivali na uspešnost projekta oziroma poslovne rezultate podjetja.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji