bla
Diggit

10. Diggit bo podelil nagrado za najboljši UX 2023

Diggit letos predstavlja posebno tekmovalno kategorijo, v kateri se bodo dobitniki velikih nagrad pomerili za pokal Najboljši UX 2023.

Vsi dobitniki velikih nagrad (več o tekmovanju in kategorijah si lahko preberete na povezavi) bodo prejeli poročila uporabniške izkušnje in s tem ugotovitve, kaj v uporabniških poteh deluje in kaj ne; prihranili bodo čas pri odločanju o izboljšavah, lažje bodo načrtovali prednostne naloge in naslednje korake ter dobili pomoč pri oblikovanju najboljše uporabniške izkušnje.

Zakaj poročilo YouX? Zaradi uporabnikov in vas.

Kvalitativno testiranje spletnih strani s predstavniki ciljne skupine bo potekalo v izvedbi kolektiva za uporabniško izkušnjo YouX. Poročilo YouX pomeni vpogled v več kot 80 odstotkov vseh težav, s katerimi se uporabniki srečujejo na vašem spletnem mestu, trgovini ali mobilni aplikaciji in zajema izsledke kvalitativnega testiranja uporabnosti ter povzetke opazovanja vedenja uporabnika in njegovega miselnega procesa.

»Vizija nagrade YouX je biti prva nagrada, ki bo podeljena na podlagi kvalitativne raziskave uporabnosti med dejanskimi uporabniki,« je povedal Klemen Selakovič, starejši UX/UI-oblikovalec in soustanovitelj kolektiva YouX.

Nove kategorije zlatih nagrad DIGGIT

V tej sekciji so organizatorji uvedli sedem novih kategorij, in sicer digitalno zunanje oglaševanje; oblikovanje s projekti, kjer je oblikovanje pripomoglo do izjemne uporabniške izkušnje; growth oziroma dobre prakse učinkovitostnega marketinga; influencerji oziroma projekti, ki so dobro vpletli vplivneže; raba podatkov s projekti, ki so s pomočjo podatkov ustvarili dodano vrednost; samporomocija agencij, kjer agencije pokažete, kako podkovana je kovačeva kobila in uporabniška izkušnja s praksami izjemne uporabniške izkušnje v vseh digitalnih okoljih.

Digitalna učinkovitost in moč KPI-jev

Največja tekmovalna novost 10. DIGGIT-a je velika nagrada za digitalno učinkovitost, kjer bodo merilo uspešnosti KPI-ji, ki so pomembno vplivali na uspešnost projekta oziroma poslovne rezultate podjetja.

Intervju

tišler
25. 11. 2023

Z Luko Tišlerjem, oblikovalcem, ki se je specializiral za ustvarjanje vizualnih rešitev s…

UI ne ve, kaj so impresije, ne zna pripovedovati zgodbe. Dober fotograf bo na snemanju iz modela lahko izvabil vsa možna čustva, UI pa ne. Ta ti…

Litou
18. 11. 2023

S Stello Litou, ki je poleg vodenja CME Adria in RTL Hrvaška nedavno prevzela tudi mesto…

»Naložbe v produkcijo lokalnih vsebin, naložbe v tehnološke rešitve in krepitev zavedanja o naših blagovnih znamkah so trije stebri naše strategije…

Nina Usnik
11. 11. 2023

Telemach Slovenija je pred svetovnim prvenstvom v košarki predstavil novo komunikacijsko…

»Predvsem sem zadovoljna, da smo ves čas sledili ideji v ozadju kampanje oz. celotne platforme. To je, da pokažemo, da si čustva vedno delimo – tako…

Naši avtorji