stara trta
Aktualno

Zgodba najstarejše trte sveta tudi skozi virtualna očala

Maribor je v svojo turistično ponudbo vključil virtualno zgodbo najstarejše trte na svetu. To si po novem lahko ogledate kar skozi virtualna očala.

V Zavodu za turizem Maribor pravijo, da bo doživetje obiskovalce »prelevilo« v Staro trto in jih popeljalo skozi čas od leta 1570 do danes. Doživetje, ki so ga zaslovali v podjetju Art Rebel 9, je eden od rezultatov projekta »Razvoj turistične ponudbe destinacije Maribor – Pohorje«, ponudba digitaliziranih turističnih vsebin v Mariboru in okolici pa se bo v prihodnje še dopolnila. V Pokrajinskem muzeju Maribor bodo svojo ponudbo nadgradili z digitalno interaktivno mizo, ki bo predstavila značilne jedi in prehranjevalne navade skozi stoletja, v Sveti Trojici v Slovenskih goricah pa bodo predvidoma konec maja prvič uporabili tehnologijo video mappinga na pročelje cerkve s samostanom.

»Z digitalizacijo turistične ponudbe pomembno prispevamo k oblikovanju trajnostnih rešitev in butičnih izkušenj naših turistov, zato bo spodbujanje tukajšnjih ponudnikov k razvoju in uporabi inovativnih produktov tudi v prihodnje ena od ključnih aktivnosti Zavoda za turizem Maribor. Aktualna pridobitev, virtualna pripoved o Stari trti in njeni okolici, je hkrati tudi odlična priložnost za širjenje ciljne publike Hiše Stare trte; z njo lahko zdaj neposredno nagovorimo in povabimo k obisku na primer družine z otroki in mladostniki, zanimiva pa je tudi za izvajalce izobraževalnih vsebin,« pravi Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor.

stara trta2

480

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

jacek
12. 06. 2021

Jacek Szymanski je poljski režiser in direktor fotografije, ki se je specializiral za…

»Ne gre samo za rezanje hrane, gre tudi za druge dimenzije resničnosti, eksplozije, trke med različno zelenjavo, nenavadna premikanja kamere itd.…

maša muster
24. 05. 2021

Tako pravi Maša Muster, vodja projektov na Mediani, inštitutu za raziskovanje trga in…

zoran gabrijan
15. 05. 2021

Z Zoranom Gabrijanom, kreativnim direktorjem v Futuri DDB, smo se poglobili v proces…

Naši avtorji