jn
Aktualno

YouTube kot najbolj priljubljen medij za video oglase

Kar 90 odstotkov blagovnih znamk se v sklopu svojega digitalnega oglaševanja odloči za platformo YouTube.

Digitalno video oglaševanje je v zadnjem desetletju postalo bistvena sestavina marketinga. Spletna stran SafeBettingSites.com je v sklopu raziskave, v katero so vključili vodilne kadre iz marketinških oddelkov, ugotovila, da je YouTube trenutno najbolj priljubljen medij za video oglaševanje. Kar 90 odstotkov vprašanih je leta 2022 uporabljalo YouTube za video oglase.

Na drugem mestu priljubljenosti je Facebook, ki ga je preteklo leto uporabljalo 86 odstotkov strokovnjakov, sledi mu platforma za profesionalno mreženje LinkedIn z 79-odstotno stopnjo uporabe. Instagram je dosegel priljubljenost LinkedIna s podobnim deležem uporabe, ki presega 30 odstotkov.

Nad TikTokom še ni navdušenih veliko blagovnih znamk

Povratne informacije o Twitterju so bile med strokovnjaki za marketing precej povprečne, kot so se izrazili na SafeBettingSites.com. Le 54 odstotkov marketinških strokovnjakov je leta 2022 uporabljajo Twitter za video oglase, a še vedno veliko več, kot jih je uporabljalo TikTok in Snapchat.

TikToku sicer priljubljenost izjemno hitro raste, vendar še ni požel toliko navdušenja kot platforme, ki so nastale pred letom 2016. Le tretjina anketiranih je leta 2022 uporabljala TikTok za oglase, Snapchat pa le dobra desetina vprašanih.

YouTube tudi najučinkovitejši

YouTube ni le priljubljen med marketinškimi strokovnjaki, velja tudi za najučinkovitejšega. V isti raziskavi je 78 odstotkov strokovnjakov trdilo, da se jim YouTube zdi učinkovit.

Zanimivo, Facebook je za digitalno video oglaševanje preteklo leto uporabljalo 86 odstotkov blagovnih znamk, za učinkovitega pa ga je označilo le 59 odstotkov. TikTok je sicer uporabila kot omenjeno, le dobra tretjina strokovnjakov, a večina od njih ga ima za nadvse učinkovitega. Uporabilo ga je 35 odstotkov vprašanih, za učinkovitega pa ga je označilo 27 odstotkov.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji