volkswagen oglas
Aktualno

Volkswagen se je opravičil za »rasistični« oglas

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je na družbenih omrežjih objavil oglas, ki pa so ga uporabniki označili za rasističnega. Oglas so zato že umaknili in se opravičili.

V oglasu, namenjenem promociji novega Golfa 8, vidimo ulico, na katerem je pred restavracijo »Petit Colon« parkiran rumen golf. Po ulici se sprehaja temnopolti pešec, nakar zagledamo veliko belo roko, ki ga prestavi pred vhod restavracije, nato pa ga »frcne« vanjo. Ogorčenje gledalcev je povzročila domnevna diskriminacija temnopoltih, pa tudi ime restavracije v ozadju, ki bi ga iz francoščine lahko prevedli kot »mali kolonizator«.

Pri Volkswagnu so oglas nemudoma umaknili in se opravičili. »Iskreno se opravičujem – kot posameznik in kot član Volkswagnovega oddelka za prodajo in marketing. Pri naši blagovni znamki nimamo in ne smemo imeti opravka s sovraštvom, rasizmom in diskriminacijo,« je na Twitterju zapisal Jürgen Stackmann, vodja prodaje in marketinga pri Volkswagnu.

Intervju

emir mušić
03. 07. 2020

O tem, kako so se pri Šport TV-ju odzvali na krizne razmere in njihovih programskih…

Marian Salzman
20. 06. 2020

Za Marian Salzman, podpredsednico za globalno komuniciranje v družbi Philip Morris…

Če blagovna znamka v javnosti razlaga o svojih skrbeh, v resnici pa izkorišča delavce, se bo to tudi razvedelo. Gre za preprost etos: ljudje so na…

Karmeno Kesar
20. 06. 2020

Marketinški strokovnjak Kamenko Kesar je nedavno izdal že svojo tretjo knjigo Če bi moški…

Bralka, ki se je lanski dopust med branjem na plaži na glas smejala, bo kupila mojo tretjo, četrto, peto knjigo. Zelo malo izdelkov na trgu vas…

Naši avtorji