instapoezije
Aktualno

Verzi, ki so nastali v obdobju karantene

V sklopu pesniškega natečaja »Plačaj z verzom« je izšla zbirka #instapoezije. Verze so uporabniki družbenih omrežij prispevali med prvim valom epidemije koronavirusa.

Na svetovni dan poezije (21. marca 2020) je tradicionalno potekala akcija Plačaj z verzom. A letos so bile okoliščine precej drugačne. Ob prvem napovedniku akcije (9. marca) se je zdela epidemija še stvar »eksotike«. Nadaljnji potek dogodkov je znan in temu se je prilagodil tudi organizator, dunajska pražarna kave Julius Meinl. Odločili so se za spletno različico.

»Zaslon je za marsikoga postal edino okno v svet. Priljubljeno akcijo »Plačaj z verzom« smo zato preselili na družbena omrežja in ljudem ponudili možnost, da se izrazijo skozi spletno poezijo. Nad odzivom smo bili navdušeni, saj smo prejeli več kot 300 verzov,« je povedal Tomaž Milič, direktor Julius Meinl Slovenija.

instapoezije

Komisija je nato izbrala 10 najboljših avtorjev, ki so prejeli tudi finančno nagrado. Celotno pesniško zbirko tvori še dodatnih 16 pesmi, umeščenih v spletno knjižico, ki je dostopna na povezavi.

»Instapoezija nas uči, da je vrednost tehnologije odvisna od tega, zakaj in kako jo uporabljamo. V času 'selfie sveta' instapoezija pomeni vračanje k resničnemu trenutku, ki ni več trenutek človekovega videza, ampak stičišče srečanja dveh zaljubljenih duš preko zaslona: pesnika in bralca. Ker se duše ne dotakne z lepoto videza, ampak z bistvom, ki nosi lepoto,« je povedala članica komisije natečaja – pesnica Glorjana Veber.

Izbrani verzi bodo objavljeni tudi na profilih Julius Meinl Slovenija na Instagramu in Facebooku.

Intervju

a1
24. 09. 2020

Po mnenju Matjaža Vračka, direktorja prodaje zasebnim uporabnikom v A1 Slovenija, se bo…

luka bajs
21. 09. 2020

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji Grey Ljubljana, ki je že drugič zapored prejel…

supernova rudnik
09. 09. 2020

Čez nekaj ur bodo predstavniki Supernove Group tudi uradno položili temeljni kamen, ki…

Naši avtorji