United Group
Aktualno

Upravno sodišče RS: družba United Media ni kršila pravil konkurence

Družba United Media bo lahko v Sloveniji še naprej oddajala športne televizijske programe Sportklub, je odločilo Upravno sodišče RS.

Upravno sodišče RS je razveljavilo odločbo Agencije za varstvo konkurence (AVK), ki je pred tremi leti družbi United Media naložila, da mora zaradi domnevnega kršenja pravil konkurence v Sloveniji prodati svoje športne televizijske programe Sportklub, med katerimi so kanali SK 1, SK 2, SK 3 in drugi.

Sodišče je zdaj razsodilo, da AVK »ni pravilno in v celoti upoštevala vseh okoliščin ter da je družbi United Media zavrnila pravico do navajanja določenih dejstev, ki so bila pomembna za sprejetje pravilne odločitve«. V razsodbi so zapisali, da je AVK upoštevne trge »opredelila prestrogo in samovoljno, brez spoštovanja vseh dejstev – tudi tistih, ki jih je upravičeno izpostavila United Media«. Napačna opredelitev trga naj bi tako privedla do napačne odločitve, zato mora AVK postopek ponoviti in sprejeti novo odločitev. AVK na sodbo nima pravice pritožbe, zato bo agencija postopek dolžna ponoviti.

»Z vložitvijo tožbe zoper odločitev AVK je United Media opozorila, da odločitev ni bila v skladu z zakonodajo Evropske unije ter da je bila izjemno diskriminatorna in slaba za vse ljubitelje športa v Sloveniji,« je v sporočilu za javnost zapisal Primož Hribar, direktor medijske agencije Cas media, ki sodi pod okrilje družbe United Media.

Intervju

dali
24. 07. 2020

Dali Bungič je del agencije Luna že dve tretjini njenega obstoja. V njej je začela kot…

Ozrli smo se na doslej prehojeno pot Lune, se dotaknili tako njenih vzponov kot tudi padcev in se posvetili tudi odnosu med »čustvi in številkami«,…

Maja Čander
10. 07. 2020

Maja Čander se je po dolgih letih novinarske kariere podala na samostojno pot in…

Petčlanska ekipa agencije v prvi vrsti stavi na kakovostne vsebine, ki jih zagotavlja preplet njihovih raznolikih znanj, veščin in izkušenj.

emir mušić
03. 07. 2020

O tem, kako so se pri Šport TV-ju odzvali na krizne razmere in njihovih programskih…

Športne televizije smo bile med najbolj prizadetimi dejavnostmi, saj je bila naša osnovna dejavnost, t. i. core business, prekinjena praktično po…

Naši avtorji