faktor
Aktualno

Tudi Faktor na TV 3 z rekordno gledanostjo

Po naši objavi o precejšnjem porastu gledanosti televizijskih programov, še posebej informativnih oddaj, so se nam javili tudi s TV3.

Kot navajajo, je njihova večerna oddaja Faktor četrta najbolj gledana v tem terminu, takoj za POP TV, 1. programom TV Slovenija in Planet TV.

Večerna informativna oddaja Faktor v letošnjem letu beleži kar 100-odstotno rast gledanosti, pravi njen producent, urednik in voditelj Bojan Požar. Če je imela lani povprečno 15 tisoč gledalcev na oddajo, jih ima trenutno v povprečju že 30 tisoč. Po podatkih AGB Nielsen je lani dosegla rating 0,34 odstotka, letos pa že 0,7 odstotka.

Kot pravi Požar, gre za izjemen uspeh koprodukcije oddaje in njenih ustvarjalcev, ki poteka v živo, še zlasti za to, ker gre za najbolj zahteven programski termin. Tolikšen porast gledanosti je po njegovih besedah še toliko večji dosežek, ker so slovenski televizijski gledalci izjemno konservativni pri svojih navadah in težko preklapljajo na nove kanale oziroma oddaje. Dodaja tudi, da v primerjavi z drugimi velikimi televizijskimi igralci v produkcijo oddaje vlagajo minimalna finančna sredstva, in sicer nekaj deset tisoč evrov na letni ravni.

 

 

Intervju

leanpay
07. 08. 2020

Janko Medja, ki ga večina Slovencev pozna kot nekdanjega prvega moža NLB, je zdaj…

Leanpay je vezni člen med trgovci oz. ponudniki storitev in potrošniki. Naša storitev obročnega plačila je preprosta – ključno je zmanjševanje trenja…

dali
24. 07. 2020

Dali Bungič je del agencije Luna že dve tretjini njenega obstoja. V njej je začela kot…

Ozrli smo se na doslej prehojeno pot Lune, se dotaknili tako njenih vzponov kot tudi padcev in se posvetili tudi odnosu med »čustvi in številkami«,…

Maja Čander
10. 07. 2020

Maja Čander se je po dolgih letih novinarske kariere podala na samostojno pot in…

Petčlanska ekipa agencije v prvi vrsti stavi na kakovostne vsebine, ki jih zagotavlja preplet njihovih raznolikih znanj, veščin in izkušenj.

Naši avtorji