trusted
Aktualno

Trusted Brand 2021: Komu Slovenci najbolj zaupamo?

Znani so izsledki raziskave Trusted Brand 2021, ki je že petnajsto leto potekala pod okriljem revije Reader's Digest Slovenija.

Anketiranci so vrednotili zaupanje v blagovne znamke v skupno 32 kategorijah – od blagovnih znamk do zaupanja vrednih osebnosti, vprašali pa so jih tudi, kateri dobrodelni organizaciji oz. projektu in katerim poklicem najbolj zaupajo ter kateri strokovnjak na področju boja proti epidemiji covida-19 je najbolj zaupanja vreden. Med dobrodelnimi organizacijami se je najvišje zavihtel projekt Botrstvo, med poklici pa največ zaupanja še vedno uživajo gasilci. Med strokovnjaki na področju boja proti epidemiji covida-19 je prvo mesto zasedel dr. Mario Fafangel.

Bankam in zavarovalnicam smo začeli bolj zaupati

Kot pravi Irena Setinšek, izvršna direktorica Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana, je bilo leto 2020 zelo specifično in razmere, v katerih smo, so se odrazile tudi v zaupanju potrošnikov: »Tako pri blagovnih znamkah medijev, informativnih oddajah in voditeljih beležimo nižjo stopnjo zaupanja, kar je lahko posledica drugačnega stanja v družbi.

Po drugi strani pa se je povečala stopnja zaupanja v banke, zavarovalnice, znamke protibolečinskih tablet, kruha in pekovskih izdelkov ter tudi zaupanje v podjetnike in športnike. Zanimivo je tudi, da so kar v osmih kategorijah med zmagovalcem in drugo uvrščeno znamko zelo majhne razlike, pri časopisih pa sta prvi dve znamki – Delo in Večer – dosegli enako stopnjo zaupanja,« izpostavlja.

Najbolj zaupanja vredne blagovne znamke v Sloveniji so: čaji 1001 cvet, trgovina s čevlji Alpina, Alpsko mleko, kava Barcaffé, gospodinjski aparati Bosch, Delavska hranilnica, dnevna časopisa Delo in Večer, sokovi Fructal, ponudnik elektrike Gen-I, čokolada Gorenjka, okna Jelovica, sladoled Ježek, barve za dom Jupol/Jub, Laško pivo, protibolečinske tablete Lekadol, ležišče MebloJOGI, med in medeni izdelki Medex, negovalna kozmetika Nivea, informativna oddaja Odmevi, bencinski servis OMV, kruh in pekovski izdelki Pekarne Pečjak, ustekleničena voda Radenska, turistična agencija Relax, smučišče Rogla, prodajalec živil Spar, TV Slovenija, Val 202, ponudnik mobilnih in internetnih storitev Telekom Slovenije, terme oz. zdravilišče Terme Olimia Podčetrtek, avtomobili Volvo in Zavarovalnica Triglav.

Najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji so: poslovnež Ivo Boscarol, televizijska voditeljica Erika Žnidaršič, radijski voditelj Denis Avdić, športnik Primož Roglič in glasbenik Vlado Kreslin. Ivo Boscarol to priznanje prejema že od vsega začetka, letos že devetič  zapovrstjo, Denis Avdić pa že šesto leto zapovrstjo. Vlado Kreslin je to priznanje dobil tretjič.

Zmagovalci raziskave bodo nagrajeni s posebnim priznanjem – plaketo Trusted Brand 2021 na prireditvi, ki bo septembra 2021 v Ljubljani.

481

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

pesek
31. 07. 2021

Filipa Peska je pot od prodajalca in »glasnega« mladeniča na družbenih omrežjih zanesla v…

bla
24. 07. 2021

Renata in Sandi Novak, partnerja tako zasebno kot tudi poslovno, sta se po letih…

bla
23. 07. 2021

Mlada mariborska podjetnica Iva Rat je pred štirimi leti za božične praznike prijateljem…

Menim, da je naš trg ves svet. Povsod so posamezniki, ki jih je potrebno opomniti na to, kako čudoviti so. Da se sprejmejo v raznolikosti, ki nam je…

Naši avtorji