studio moderna
Aktualno

Studio Moderna: Video klic lahko nadomesti pot v trgovino

V Studiu Moderna so kot alternativo obisku fizičnih trgovin vzpostavili virtualno trgovino, ki jo vidijo kot dolgoročno rešitev.

Pandemija koronavirusa je od podjetij zahtevala iskanje novih in predvsem hitrih rešitev. Prilagoditi se je bilo treba praktično »čez noč«. Kot pravijo Studiu Moderna, so pohiteli tudi sami in še pred rednimi načrti s ciljem zaščititi zaposlene in hkrati ostati dostopni za svoje kupce predstavili svojo prvo virtualno trgovino. »Poleg močne spletne prisotnosti smo samo nekaj dni po razglasitvi pandemije uspeli odpreti tudi našo prvo virtualno trgovino,« pojasnjuje Sanela Horo, vodja maloprodaje za Slovenijo v Studio Moderna.

Novost kupcem prek videoklica omogoča stik in posvet s prodajalko v živo, video sprehod skozi fizično trgovino in seveda takojšen nakup z dostavo na dom. Ob tem Horova poudarja, da je novost odraz izrednih okoliščin. »Trgovino smo vzpostavili zaradi koronakrize, ko smo morali zapreti vse fizične trgovine in se je bilo potrebno hitro prilagoditi nastali situaciji. Ponosni smo, da sta nam uspeli tako hitra prilagoditev kot implementacija. Čestitke in zahvala za to gredo širši ekipi, ki je omogočila, da je virtualna trgovina zaživela.«

V virtualni trgovini so kupcem na voljo tri svetovalke, ki kupca preko videoklica popeljejo na sprehod med prodajnimi policami ljubljanske prodajalne TopShop. »Povprečen klic traja približno 15 minut. V tem času svetovalka glede na željo kupca predstavi možnosti nakupa, odgovori na dodatna vprašanja, svetuje, prikaže podrobnosti izdelka prek videa in podobno.« Najbolj prodajani so izdelki blagovne znamke Dormeo, najbolj prodajan izdelek je ležišče. V Studiu Moderna to pripisjujejo dejstvu, da gre za izdelek, ki potrebuje dodatno razlago oziroma svetovanje.

S prvi odzivimi so po besedah sogovornice zelo zadovoljni in jih obravnavajo kot »zalet«, da dolgoročno gledano podobno virtualno trgovino vzpostavijo v vseh trgovinah kot alternativno možnost fizičnega obiska. »Seveda je oseben stik in možnost svetovanja na lokaciji sami, kjer lahko kupec izdelek fizično prime v roke, preizkusi, testira, nenadomestljiva in ključna izkušnja. Vendar se je tudi virtualna trgovina izkazala kot dobra možnost, ki kupcu ponudi možnost izbire praktično na isti način, le brez fizičnega stika. Tudi to velikokrat pomeni izjemno dodano vrednost, ki pomaga pri nakupu. Video klic od doma lahko nadomesti pot v trgovino,« sklene Horova.

Intervju

a1
24. 09. 2020

Po mnenju Matjaža Vračka, direktorja prodaje zasebnim uporabnikom v A1 Slovenija, se bo…

luka bajs
21. 09. 2020

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji Grey Ljubljana, ki je že drugič zapored prejel…

supernova rudnik
09. 09. 2020

Čez nekaj ur bodo predstavniki Supernove Group tudi uradno položili temeljni kamen, ki…

Naši avtorji