ledenik
Aktualno

Srebrna nagrada ESA Best of Europe projektu »Misija: Triglavski ledenik v Peking«

Projekt »Misija: Triglavski ledenik v Peking« je včeraj v Londonu prejel srebrno nagrado ESA Best of Europe 2023, ki jo podeljuje Evropsko sponzorsko združenje (European Sponsorship Association – ESA).

Projekt, ki je pred kratkim prejel tudi nagrado SPORTO 2022 v kategoriji najboljše športno sponzorstvo, je nastal na pobudo in idejno zasnovo Pivovarne Laško Union (PLU) v soorganizaciji z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenje, športnih zvez (OKS). Predstavili so ga jeseni 2021 z namenom ozaveščati o globalnem segrevanju, njegovih uničujočih posledicah za okolje in obstoj zimskih športov in s ciljem aktiviranja ljudi k majhnim spremembam življenjskih navad za ohranitev planeta. Logotip projekta je oblikoval Primož Pislak iz Luks studia, pod kampanjo pa sta se podpisali še agenciji Luna \TBWA in Edge & Angle.

Zooullis Mina, generalni direktor PLU, je ob prejemu nagrade povedal, da si želijo, da bi projekt spodbudil deležnike v Sloveniji, Evropi in po svetu k novim trajnostnim korakom za naš planet. Kot pravi, so nagrade zelo veseli, nanjo pa je ponosen tudi Franjo Bobinac, predsednik OKS, ki je povedal, da ga veseli, da so uspešen projekt ponesli izven okvirjev mednarodne olimpijske družine.

Matic Švab, namestnik generalnega sekretarja in poslovni direktor OKS, je ob tem dodal, da so projekt uspeli izpeljati v najtežjih časih zdravstvene krize, zaradi česar je še toliko bolj poseben. »Projekt nam je v času, ko je svet obstal zaradi covida-19, pomenil dodatno motivacijo, da ga izpeljemo in dobesedno pripeljemo vse do cilja. Nagrado z izjemno častjo in ponosom sprejemam skupaj s kolegi iz PLU, ki se jim obenem zahvaljujem za vse neprespane noči, ki so nam na koncu prinesle ta uspeh,« je povedal.

ledenik

Nagrado podeljuje ESA, med kandidati zanjo pa so evropski zmagovalni nacionalni projekti na področju sponzorstva. Za letošnje nagrade se je potegovalo 12 projektov iz 12 evropskih držav. PLU in OKS sta nagrado prejela v prestižni družbi: bronasto nagrado sta prejela Hummel in Nogometna zveza Danske, zlato nagrado pa eBay in EFL.

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji