kolacki
Aktualno

S kolački proti pretiranemu nakupovanju hrane

Verjetno poznate »pravilo«, da se po nakupih ni dobro podati lačen. V Belgiji so predstavili kolaček, ki pomaga, da boste nakupovali siti, posledično pa boste kupili manj hrane in je zato tudi manj zavrgli.

Kljub temu, da Belgijci pravijo, da neradi mečejo hrano v smeti, podatki kažejo, da od 931 milijonov ton letno zavržene hrane skoraj 570 milijonov ton zavržejo v gospodinjstvih. Marsikatero živilo konča v smeteh, ker kupimo preveč hrane, ki je nato ne porabimo. Belgijska podružnica agencije Wunderman Thompson je zato z ministrstvom za kmetijstvo in ribištvo ter flandrijsko Javno agencijo za odpadke ustvarila »Shopcakes«. Gre za pameten prigrizek, ki ga lahko pojeste, preden se odpravite nakupovat živila in tako preprečite impulzivno nakupovanje. Recept za kolačke je ustvaril chef Dominique Persoone, pri tem pa je bil pozoren na to, da je uporabil sestavine, ki jih imamo doma v večini gospodinjstev in jih tudi pogosto zavržemo.

»Za vsakega chefa je metanje hrane v smeti pravi greh. Da bi se soočili s to težavo, smo želeli poiskati sestavine, ki so okusne, poleg tega pa nam tudi pomagajo, da dlje časa ostanemo siti – na primer banane in oreščke, pa tudi živila, ki jih pogosto zavžemo, kot je star kruh,« je ob začetku akcije povedal Dominique Persoone.

478-88

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

bla
20. 01. 2022

Klemen Peternel, direktor družbe Kalmia, poudarja, da NFT nosi pravo vrednost šele takrat…

bla
17. 01. 2022

Z Martino Wanis in Janom Šlambergerjem, zmagovalcema 6. sezone Štartaj Slovenija, smo se…

teržan
15. 01. 2022

Z Darjo Teržan, izvršno direktorico poslovnega področja Donat v Atlantic Grupi, smo se…

»V marketingu se vse začne in v marketingu se vse konča. Kdor v poslovnem svetu tega danes ne razume, bo imel resne težave, morda ne letos, a v…

Naši avtorji