logarska
Aktualno

Raznolika, dostopna in cenovno ugodna

V tokratni temi tedna smo preverili več vidikov Slovenije kot potencialne lokacije za snemanje oglasov. Gre za logistično zelo prijazno destinacijo z raznovrstnim okoljem, ki je privabila še tako »izbirčne« mednarodne naročnike.

Izvorno nas je k temi »spodbudil« Amazonov božični oglas, v katerem ne manjka znanih lokacij. Posnet je bil namreč v Ljubljani. Glede na to, da so Slovenijo za snemanje oglasa izbrali globalni oglaševalci z velikimi proračuni, kot so BMW, Ferrari in seveda po novem Amazon, nas je zanimala širša slika Slovenije kot oglaševalske destinacije.

Rdeča nit prvega prispevka je dejstvo, da naravne danosti in cenovna dostopnost še ne pomenijo interesa tujih produkcijskih hiš in s tem vrhunskih »izdelkov«. Tako kot pri »običajnem« turizmu je tudi pri filmskem oziroma snemalnem turizmu pomembna načrtna promocija države in sodelovanje nacionalnih in lokalnih institucij. Slovenska turistična organizacija je Slovenijo kot filmsko destinacijo obširno predstavila tudi na filmskem festivalu v Cannesu. Za Slovenijo so se med drugim odločili Amazon, Ferrari, Audi in številni drugi.

nadaljevanju je bil v ospredju praktični vidik oziroma vidik producentov. Slovenske produkcijske hiše povprašali o prednostih in slabostih Slovenije. Skupni imenovalec njihovih izkušenj nudi na majhnem prostoru zelo raznoliko kuliso. Istočasno pa je lahko majhnost tudi težava, saj lahko lokacij preprosto »zmanjka« oziroma se te lahko začnejo ponavljati.

Kako to dojemajo večji slovenski oglaševalci z večjo regijsko prisotnostjo, med drugim Mercator, Lidl Slovenija, Radenska in Atlantic Grupa, pa je bil predmet tretjega prispevka. Pri oglaševanju svojih krovnih znamk »ostajajo doma« in prisegajo na snemanje v lokalnem okolju. Le tako lahko pričaraš vtis domačnosti.

Intervju

goričan
03. 12. 2020

Predsednik žirije tekmovanja Outstanding, ki nagrajuje presežke v zunanjem oglaševanju,…

katarina klemenc
28. 11. 2020

Z mag. Katarino Klemenc, direktorico korporativnega komuniciranja Novartisa v Sloveniji…

snapchat
16. 11. 2020

Tako trdi Samuel Bevan, mednarodni vodja za nove trge in poslovne rešitve pri Snapchatu,…

Naši avtorji