m
Aktualno

Praznovanje 90. obletnice letalske družbe Air France

Družba Air France je 7. oktobra 2023 praznovala že 90. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so organizirali dogodek v Hotelu Slon.

Obletnico zaznamuje 90 let elegance, tehnologij, inovacij, udobja na krovu, potovanj, vrhunske kulinarike, oblikovanja, visoke mode, umetnosti in arhitekture. Zgodovino letalske družbe so predstavniki podjetja Air France, ki je prisotna v Sloveniji 19 let, predstavili v Hotelu Slon.

Družba Air France je bila ustanovljena z združitvijo družb Air Orient, Air Union, Société Générale de Transports Aériens, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne ter Aéropostale in je uradno začela delovati 7. oktobra 1933. Že od samega začetka Air France velja za legendarno družbo, ki spodbuja francosko umetnost potovanja po vsem svetu. Air France danes svojim potnikom ponuja skoraj 1.000 dnevnih letov na 200 destinacij s floto, ki šteje več kot 240 letal, njihove ambicije za prihodnost pa so prav tako v koraku s časom, saj so močno trajnostno zaznamovane.

»Prizadevamo si za to, da bi prihodnim generacijam še naprej lahko zagotavljali polete, s katerimi bodo lahko potovali po vsem svetu, ob tem pa ohranili svoj dragoceni planet,« e povedala direktorica prodaje Air France–KLM za Hrvaško, Slovenijo, Srbijo in Madžarsko Ildiko McPartlin-Kiss. Eden izmed ciljev za leto 2030 je zmanjšanje ogljikovih emisij za 30 odstotkov glede na leto 2019; do tega bodo prišli tako, da bodo takrat uporabljali najmanj deset odstotkov trajnostnega letalskega goriva.

mm

Poleg pogleda v zgodovino in prihodnost so na dogodku v Hotelu Slon predstavili aktivnosti, ki so jih vzpostavili ob tem jubijelu. Xavier Ronze, vodja kostumografskih delavnic v Opéra national de Paris, je v čast blagovni znamki ustvaril kolekcijo petih ikoničnih oblek, ki poosebljajo legendarno zgodovino družbe. Zbirka kreacij je bila med 28. septembrom in 10. oktobrom razstavljena v galeriji Galeries Lafayette v Parizu. Poleg tega pa so v Air France ustvarili in ponovno izdali številne kultne izdelke, kot so razstave starih in novih letal, zbirko kompletov za udobno potovanje, razglednice, obeske za prtljago in zvezke, med izdelki pa so tudi znamenita starinska potovalna torba in kultni plakati. Prav tako se je družba Air France kot del svojih prizadevanj za nadaljnje spodbujanje francoskega znanja ter izkušenj povezala z izbranimi luksuznimi francoskimi blagovnimi znamkami, kot so Vanessa Bruno, Delsey, Bernardaud, Brun de Vian-Tiran in Le parapluie de Cherbourg, s katerimi so oblikovali kolekcijo, ki bo na voljo izključno v trgovini Galeries Lafayette. Air France bo prvič v svoji zgodovini obiskovalcem ponudil tudi možnost nakupa originalnega namiznega pribora, ki ga je podpisal slikar Jean Picart Le Doux in so ga uporabljali v kabinah La Première in Business med letoma 1966 in 2000. Izkupiček od prodaje bo namenjen fundaciji Air France, ki že 30 let podpira otroke po vsem svetu. V podjetju si prizadevajo si tudi za dobrobit znotraj letalske družbe in enakopravnost, zato bodo med drugim zagotovili tudi to, da bodo do leta 2030 na dveh petinah vodilnih delovnih mest ženske.

 

Intervju

tišler
25. 11. 2023

Z Luko Tišlerjem, oblikovalcem, ki se je specializiral za ustvarjanje vizualnih rešitev s…

UI ne ve, kaj so impresije, ne zna pripovedovati zgodbe. Dober fotograf bo na snemanju iz modela lahko izvabil vsa možna čustva, UI pa ne. Ta ti…

Litou
18. 11. 2023

S Stello Litou, ki je poleg vodenja CME Adria in RTL Hrvaška nedavno prevzela tudi mesto…

»Naložbe v produkcijo lokalnih vsebin, naložbe v tehnološke rešitve in krepitev zavedanja o naših blagovnih znamkah so trije stebri naše strategije…

Nina Usnik
11. 11. 2023

Telemach Slovenija je pred svetovnim prvenstvom v košarki predstavil novo komunikacijsko…

»Predvsem sem zadovoljna, da smo ves čas sledili ideji v ozadju kampanje oz. celotne platforme. To je, da pokažemo, da si čustva vedno delimo – tako…

Naši avtorji