conventa6
Aktualno

Podeljene nagrade Conventa in Kongresna zvezda

Ljubljana je znova postala največje stičišče profesionalnih organizatorjev dogodkov v regiji. Conventa, prvi in najstarejši dogodek industrije srečanj, letos praznuje 15 let, prav tako tudi nagrade, ki so jih podelili na otvoritvi.

V hotelu Grand Plaza so podelili nagradi Conventa Hall of Fame in Conventa Ambassador. Prejela sta ju Umanotera, slovenska fundacija za trajnostni razvoj, in podjetje ClimatePartner. Obe podjetij sta sodelovali pri trajnostni transformaciji Convente in pomagali pri pridobitvi nagrade za najboljši trajnostni dogodek na svetu BEAWorld. Za ambasadorko Convente so organizatorji razglasili Natascho Ringerthaler iż kongresnega urada Salzburg.

Znani so tudi zmagovalci nagrade Kongresna Zvezda

Revija Kongres in Conventa sta letos že trinajstič podelila tudi nagrade Kongresna Zvezda (Meetings Star) za najboljše kongresne destinacije, hotele, kongresne centre in vplivneže v regiji nove Evrope. Med zmagovalci so tudi predstavniki Slovenije. Zmagovalci pa so:

- Med najboljšimi kongresnimi destinacijami so Dunaj (kategorija XL oz. več kot 2.000 kongresnih udeležencev), Talin (kategorija L oz. do 2.000 kongresnih udeležencev), Dubrovnik  (kategorija M oz. do 1.200 kongresnih udeležencev) in Bohinj (kategorija S oz. do 600 kongresnih udeležencev).

- Najboljši hoteli in kongresni centri (po oceni skritih kongresnih gostov) so Anantara New York Palace Budapest Hotel v Budimpešti (med mestnimi hoteli), Falkensteiner Schlosshotel Velden v Veldnu (med resort kongresnimi hoteli), Loisium Wine & Spa v Ehrenhausnu (med SPA meeting hoteli), vinski hotel in vinska klet Meneghetti v Balah (med butičnimi meeting hoteli), kongresni center ICE Krakow v Krakowu (med kongresnimi centri), Kempinski Palace v Portorožu (med velikimi kongresnimi hoteli v Sloveniji), hotel Sunrose 7 – Heritage Boutique v Bohinju (med butičnimi meeting hoteli v Sloveniji) in Cankarjev dom v Ljubljani (med kongresnimi centri v Sloveniji).

- Med kongresnimi vplivneži je najvišjo skupno oceno med 242 kandidati prejel Dušan Borovčanin iz Kongresnega urada Srbije. Zmagal je tudi v podkategoriji destinacijskih vplivnežev. V drugih podkategorijah so zmagovalci Andrew Hulewicz (vplivneži iz kongresnih agencij), Spasenija Kika Purić (vplivneži iz hotelov in kongresnih centrov), Falko Siecke (catering vplivneži), Jaka Gornik (tehnološki vplivneži), Shlomi Ashkenazi (vplivneži inovatorji), Boštjan Prijanovič (vplivneži iz kreativnih agencij za dogodke) in Nika Brunet Milunovič (trajnostni vplivneži).

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji